Trikovi za lakše kuhanje

Pripremanje ručka može stvoriti veliki nered u kuhinji, a kako bi to izbjegli i imali čistu kuhinju i prilikom pripremanja velikog ručka, u nastavku vam donosimo nekoliko savjeta.

Prije pripremanja hrane napravite plan. Najbolje bi bilo da prvo kuhate one sastojke nakon kojih ćete moći koristiti isto posuđe, kako bi što manje posuđa zamazali i imali manje prljavog suđa za pranje.

Uvijek je najbolje da kuhanje započnete u potpuno čistoj kuhinji, kako bi je i prilikom kuhanja bilo lakše za održati čistom. Prije kuhanja operite sve suđe, raspremite oprano suđe, sve kuhinjske površine raščistite pa započnite kuhanje u čistoj kuhinji.

Prije početka kuhanja bilo bi dobro da pripremite sve sastojke koji su vam potrebni za jelo koje pripremate pa tako ako vam je potreban nasjeckan luk, nasjeckajte ga i držite u posudici, ako su potrebna jaja, razbite ih i stavite u drugu posudicu, i tako sa svakim sastojkom kako bi izbjegli dodatni nered.

Dok čekate da se neki sastojci skuhaju ili ohlade, kako bi mogli nastaviti s kuhanjem, obvezno čistite kuhinju. Nemojte samo stajati i čekati da se jelo skuha nego počnite s pranjem prljavog suđa, koje ste zamazali prilikom kuhanja i tako raščistite kuhinju od prljavštine i smeća, već na samom početku.

Kako bi prilikom kuhanja uštedjeli bacanje otpadaka u smeće, pripremite si jednu posebnu posudicu za smeće ili vrećicu koja će stajati pored vas prilikom kuhanja te vam tako skratiti vrijeme kuhanja. Na kraju kuhanja samo to smeće odjednom bacite u smeće i problem riješen.

Kako bi kuhinja prilikom kuhanja izgledala što urednije, prljavo posuđe stavite na jedan kup, kako ne bi bilo raštrkano po cijeloj kuhinji i tako stvaralo nered.

Pokušajte si čišćenje napraviti što zabavnijim kako bi vam vrijeme što prije prošlo. Pustite glazbu za vrijeme kuhanja i zaplešite i zapjevajte kako bi si uljepšali i skratili vrijeme spremanja i kuhanja.

Foto: AJP/Shutterstock