Kako pravilno koristiti parfem

Cvjetni, zavodljivi, lepršavi, slatkasti... Svi mi imamo neke svoje omiljene parfeme. I baš svima nam ih nikada nije dosta.

No, u moru tih svih parfema koji postoje, ponekad smo zbunjeni i ne možemo odmah znati koji nam najviše odgovara. Svi se bar jednom nađemo u situaciji da u trgovini isprobavate parfeme i jednostavno vam se sve pomiješa pa na kraju ne kupite nijednog.

Parfeme je zapravo jako nepraktično isprobavati na onim papirićima koji stoje pored njih u parfumeriji. Najvjerodostojnije je isprobati ga na svom tijelu jer će biti znatno drukčiji na tijelu nego na papiru. I neće na svakome mirisati jednako.

Isto tako kada stavite neki parfem, njemu treba neko vrijeme da se stopi s vašom kožom, tako da bi bilo dobro i pričekati koju minutu pa tek onda vidjeti odgovara li nam određeni parfem.

Još je jedna stvar koja vas može zbunjivati, a to je gdje nanijeti parfem da se on najbolje osjeti i najviše zadrži. To ovisi o prilici. Ako idete na posao, onda kao prvo nemojte pretjerati, jer bi preintenzivan miris u zatvorenom prostoru tijekom cijelog dana mogao smetati vašim kolegama, ali i vama. Nanesite na unutarnji dio lakta malo parfema i to je to. Tako ćete biti mirisni, a u isto vrijeme nenametljivi, što se u kolektivu cijeni.

Ako se spremate za izlazak, onda nanesite parfem iza ušiju, tu će se dosta zadržati. Dobro je staviti kap i na ručni zglob, tako kad budete micali ruke, osjetit će se vaš parfem.

Planirate li pak romantičnu večer sa svojom drugom polovicom, stavite i malo parfema na dekolte jer ste tako sigurni da će se zadržati cijelu noć.

Što se tiče mjesta na kojemu ćete držati parfem, najbolje je da to bude neko tamnije mjesto, do kojeg ne dopiru sunčeve zrake. Na to posebno pazite tijekom ljetnih mjeseci. Parfem kojega ste stavili na tamno mjesto dulje će trajati i zadržati intenzivniji miris. Dobro mjesto je unutar ormara ili neke police.

Foto: Masson/Shutterstock