• Kada bebu staviti na trbuh

  Ako ste novopečeni roditelj vjerojatno ste se naslušali savjeta koji je najsigurniji položaj u kojem beba spava. Danas se pedijatri i stručnjaci slažu da je spavanje na leđima najbolji i najsigurniji položaj. No to nikako ne znači da vaša beba mora po cijeli dan ležati na leđima. Zapravo suprotno, okrenite bebu na trbuh!
 • Sigurnost djeteta kod kuće

  Prve godine života djeteta pune su radoznalosti i istraživanja okoline, ali i opasnosti za djecu. Malo dijete se lako može nesvjesno dovesti u opasnost. Odgovornost roditelja i ostalih odraslih ukućana je i između ostalog, da ih omogući sigurno okruženje za nesmetani razvoj. Najčešće ozljede do kojih dolazi su ozljede od pada, opekline ili gušenje sitnim predmetima.
 • Prvi dani s bebom kod kuće

  Mjeseci pripreme i iščekivanja su napokon prošli, sada kada držite svoj mali smotuljak u rukama započinje nova faza vašem života. Roditeljstvo. Svaki dan predstavlja izazov za sebe i tako se trebate nositi s tim. Dan po dan. Sve se počinje vrtjeti oko bebe. Brinete se je li gladna ili joj je hladno, provjeravate pelenu, promatrate pupak… i tako po cijeli dan i noć.
 • Kupnja dječjih kolica i autosjedalica

  Osim krevetića i odjeće, jedan od većih financijskih izdataka su dječja kolica i autosjedalica. Dobro je jedino to što u većini slučaja onu prvu autosjedalicu dobijete s kolicima. Pokušajte se raspitati kod rodbine i prijatelja s malom djecom. Možda vam oni mogu posuditi ili povoljno prodati neka njihova već rabljena kolica.
 • Čuvanje izdojenog mlijeka

  Sviđa vam se dojenje, svjesni ste svih njegovih prednosti. Ali doći će trenutak kada ćete morati izaći iz kuće i ostaviti vašu bebu s tatom ili bakom. Nebitno radi li se tu o posjetu liječniku ili recimo o povratku na posao. Što onda? Kako da nastavite dojiti i kako izaći iz kuće, a da beba nije gladna?
 • Masaža za bebe

  Od prvog dana kada primite vašu bebicu u ruke htjet ćete je stalno maziti i milovati. Vaša milovanja, zvuk vašeg glasa i kontakt s očima stvaraju dugotrajno vezu između vas i vašeg novorođenčeta. Ali nemojte stati samo na tome, svaki nježni oblik dodirivanja djeluje blagotvorno na bebu, na njezin razvoj i osjećaj sigurnosti.