Kako dobro započeti dan

Kako bi pred vama bio uspješan dan, važno je da ga dobro započnete. U nastavku vam donosimo nekoliko stvari koje trebate raditi ako želite da je pred vama sretan i uspješan dan, nakon kojeg ćete zaspati zadovoljno.

Meditacija će vam pomoći steći vedrinu, pozitivan stav, smirenost i vjeru, a najbolje vrijeme za meditaciju je odmah nakon buđenja. Vi ste poput magneta, ako ćete biti zahvalni na onome što imate, u vaš život ćete privući još puno pozitivnih i lijepih stvari.

Za doručak u organizam unesite 30 grama proteina, najbolje pola sata nakon što se probudite. Ako ćete za doručak jesti proteine, imat ćete dulje osjećaj sitosti, što će automatski održati i nivo šećera u vašoj krvi stabilnim.

Bilo bi dobro kada bi nakon buđenja odvojili barem 15 minuta na čitanje nečeg pozitivnog. Tako ćete utjecati pozitivno na svoje raspoloženje, koje će vas tako pratiti tijekom cijelog dana.

Što god vam je od velike važnosti, to obavite prvo u danu. Nikada stvari ne ostavljajte za kasnije, jer će vas te stvari dočekati sutradan. Najbolje je da odmah najvažnije obveze obavite ujutro, bez odgađanja.

Spavanje je od velike važnosti za vaše psihičko i fizičko stanje. S dovoljnim satima spavanja ćete utjecati na duži život, smanjit ćete stres, poboljšati pamćenje, povećati koncentraciju... Morate spavati najmanje osam sati na dan.

Kako bi imali zdrav život, važno je da se bavite fizičkom aktivnošću. Ako želite biti produktivni, zdravi i sretni tijekom cijelog dana, neka se vaš dan sastoji i od fizičkih aktivnosti. Nakon ustajanja napravite par vježbica, koje će vas razbuditi i napuniti energijom.

Bilo bi poželjno da se prije spremanja ujutro, prvo istuširate, i to hladnom vodom. Hladna voda će povećati nivo energije, ojačati imunitet, smanjiti depresiju, pospješiti rad limfnih žlijezda, poboljšati cirkulaciju i stimulirati gubitak kilograma. U početku vam hladna voda neće nikako odgovarati, ali s vremenom ćete se naviknuti, pogotovo kada vidite rezultate.

Foto: Yuganov Konstantin/Shutterstock