Sport za djevojčice

Da se dijete treba baviti sa sportom, te da je sport važan za pravilan razvoj djeteta, jasno je kao dan. Ali trebaju li se dječaci i djevojčice jednako baviti sportom, to je pitanje koje muči mnoge roditelje, a odgovor je da! Sport je važan za razvoj svakog djeteta bez obzira na spol. U nastavku vam donosimo neke od razloga zbog kojih je za djevojčice važno da treniraju.

One djevojčice koje se bave sportom se bolje fokusiraju na ciljeve, te se navikavaju na timsku igru! To su važne životne vještine koje imaju važnu ulogu kasnije u životu čovjeka. Djeca koja steknu ove dvije važne vještine u djetinjstvu se kasnije lakše i bolje snalaze u životu.

Curice koje se bave sportom imaju puno bolje samopouzdanje i mišljenje o sebi! Bavljenjem sportom dijete postaje sve bolje u onome čime se bavi, te nakon nekog vremena postiže rezultat koji želi, a to sve podiže samopouzdanje.

Djevojčice koje se bave sportom se osjećaju bolje od svojih vršnjakinja koje se ne bave sportom, te nemaju problema s viškom kilograma, u boljoj su tjelesnoj kondiciji i imaju priliku za upoznavanjem novih prijatelja.

Koliko god roditelji smatrali kako izvanškolske aktivnosti oduzimaju previše vremena djetetu, te kako one mogu loše utjecati na učenje djeteta, to nije točno. Baš zbog izvanškolskih aktivnosti dijete će se bolje organizirati, te njegove obveze neće patiti.

Neka istraživanja čak pokazuju kako su djeca koja se bave sportom u slobodno vrijeme puno bolji đaci u školi, te su puno odgovornija u životu. Vježbanjem se osim toga poboljšava sposobnost učenja, koncentracija i memorija.

Svaka osoba koja se bavi nekim sportom je sretnija, te ima manje problema sa stresom. Hormoni koji se luče za vrijeme bavljenja sportom poboljšavaju raspoloženje, kao što to radi i druženje s prijateljima, koji su dio ove aktivnosti, ako se dijete bavi timskim sportom.

Foto: Martin Valigursky/Shutterstock