Zabava za djecu bez televizije

Danas sve više mladih dane provodi pred televizorom. Djeca se više ne igraju ispred kuća i u parkovima kao prije već svatko kod svoje kući gleda televiziju. No, kako znati kada vaše dijete pretjera s televizijom i kako mu ograničiti gledanje crtanih filmova. U nastavku pročitajte kako zabaviti dijete da zaboravi na televiziju. Bar za neko vrijeme.

Gledajući televiziju ukućani ne komuniciraju međusobno i to često traje satima. Druga loša stvar je što gledanje određenog sadržaja na televiziji često podrazumijeva raznorazne grickalice, koje su često nezdrave i utječu na zdravlje i liniju.

Što se djece tiče, ne dajte im da više od dva sata dnevno da provedu uz televiziju. Uvedite u njihov život neke nove aktivnosti koje će zamijeniti gledanje televizije i osmisliti njihovo slobodno vrijeme. Jako je važno da već od malih nogu znaju aktivno provoditi vrijeme, nauče se družiti i obazirati na ljude oko sebe, a ne da bulje u ekrane, što televizije, što računala i da im je to glavni svakodnevni izvor zabave. Nekad je najlakše zabaviti ih da im stavite crtani film koji najviše vole i dok on traje, oni su zauzeti. Ali nije najlakši put i najbolji put, vrijedi se potruditi i smisliti nešto što izvlači djetetovu kreativnost. Naravno, nećete mu zabraniti da gleda televiziju, ali svakako mu ograničite na neki primjereni vremenski period.

Na adolescente se teško može utjecati izravnim savjetima, ali možete ih potaknuti da se bave nekim sportom ili nekom drugom aktivnošću. To će im i pomoći da se osjećaju ugodno i sigurno u vlastitom tijelu, a i da se ne zatvore u sebi već da se druže i šire krugove svojih prijatelja.

I vi sami, kako bi bilo dobar primjer, zamijenite seriju na televiziji društvenom igrom, poduzetnim akcijama u kući ili obiteljskim druženjima. Tako ćete se sigurno zabaviti više nego u upaljen tv i buljenje u njega što u krajnjoj liniji i narušava vaše zdravlje.

Za početak, ugasite televiziju i okrenite se oko sebe, sigurno postoji nešto što možete raditi i netko tko je željan provođenja kvalitetnog i aktivnog vremena s vama.

Foto: Antonova Anna/Shutterstock