Dijeta za skidanje kilograma

Toliko biste htjeli u svoj život unijeti potrebu za kojom vaš organizam doslovno vapi. Osjećate se tromo, jedete nezdravu hranu prepunu šećera pa se to vidi i na vašoj liniji.

Vježbanje, promjena prehrane... toliko toga biste htjeli i svaki put kad se odlučite napraviti taj iskorak, nešto vas u tome sputava. I tako stalno, vrtite se u krug.

Vrijeme je da se napokon odvažite i pomognete prije svega svome zdravlju i tijelu, a onda i svojoj liniji.

Evo malih savjeta koji će vam pomoći da krenete u toliko željenu promjenu.

Najbitnije je kako ćete započeti dan. Zato se odlučite na šalicu mlake vode, a posebno efikasno će biti ako joj dodate malo limuna. Razlog zbog kojeg je taj napitak toliko učinkovit je što pokreće probavu.

Voda,voda i voda. Nisu prazne priče što se svugdje ističe kako morate piti velike količine vode. Ona vašem tijelu pomaže da izbaci toksine iz tijela. Stoga, nemojte da vam dan prođe, a da u organizam ne unesete barem litru i pol vode. Ljeti, kada se više znojite i na taj način gubite vodu iz organizma, potrebno je unositi i dodatne količine vode pored onih redovnih litru i pol. Promjene ćete uočiti vrlo brzo i na svojoj koži, koja će postati elastičnija i mekša na baš svakom dijelu tijela.

Pijte zdrave smoothieje. Razni smoothieji od kombinacija voća i povrća su itekako zdravi. Kombinirajte ih što više puta tjedno. Imat ćete potreban osjećaj sitosti, a unijet ćete zdravi i nisko kalorični obrok.

Pametno kombinirajte jela. Često razmišljate o tome što skuhati za ručak. Bitno vam je da budete siti, ali da pritom ne pojedete nešto nezdravo i masno. Bit će najbolje da se odlučite za kombinaciju proteina i povrća bogatog vitaminima. Na primjer, uz pečenu piletinu kombinirajte neko lisnato povrće, bilo da se radi o brokuli ili cvjetači. Jako je zdrav i kelj. Sve to povrće napravite kuhano, na lešo, s minimalno začina.

Jedite što više juha i pijte čajeve. Juhe su zimi jako zdrave i potrebne organizmu. Potrudite se ponekad napraviti juhu tako što ćete u vodu ubaciti sve moguće povrće i onda ga procijediti. Takva juha od svježih namirnica može vam trajati i po nekoliko dana ako je čuvate u hladnjaku.

Umjesto grickalica, jedite koštunjavo voće. Sve je u redu dok ne zasjednete ispred kauča i gledate televiziju. Onda manijakalno navalite na grickalice kao što su čips, smoki, štapići... I za to postoji rješenje. Zamijenite te nezdrave namirnice zdravim grickalicama kao što su grožđice, bademi, lješnjaci, suho voće... Takve grickalice jesu skuplje, ali će vam biti puno manje potrebno da se osjećate sitima.

Foto: Lucky Business/Shutterstock