Nanošenje ruža za usne

Ruž za usne upotpunjuje izgled svake žene koja ga nosi. Kako bi ruž na usnama izgledao lijepo, te kako bi uljepšao izgled usana, bitno je da ga znate pravilno nanijeti. Nepravilno nanošenje ruža na usne, može uništiti cijeli izgled. U nastavku vam donosimo koje su najčešće greške prilikom nanošenja ruža na usne, koje trebate izbjegavati.

Kako bi boja ruža na usnama bila što postojanija i ljepša, važno je da s vremena na vrijeme radite piling usana. Žene koje ne rade piling usana, imaju problema sa stvaranjem grudica na usnama prilikom šminkanja, što može uništiti cjelokupan izgled usana. Zato s vremena na vrijeme usne tretirajte pilingom.

Kako bi bolje istaknuli usne te ih ljepše našminkali ružem, važno je da prije nanošenja ruža na usne, na usne nanesete olovku za usne. Olovkom iscrtajte oblik svojih usana te nakon toga nanesite ruž na usne. Olovka će napraviti ogradu između usana i ostatka kože, a usnama će dati ljepši i dulji izgled.

Kako bi boja ruža na usnama bila efikasnije, trebate na usne nakon ruža nanijeti malo pudera u kamenu ili pudera u prahu. Puder će fiksirati boju ruža, tako da će ruž biti postojaniji na vašim usnama.

Morate jako paziti kakvu boju ruža ćete izabrati jer ako izaberete krivu nijansu ruža za svoj ten i usne, to će se itekako primijetiti. Toplijim tonovima kože će pristajati topliji ruževi, dok će hladnijim tonovima kože pristajati hladniji ruževi.

Morate paziti na hidrataciju svojih usana. Usnama je potrebna hidratacija više od bilo kojeg drugog dijela kože, jer je na usnama tanka kožica koja je vrlo osjetljiva. Njegu usnama trebate pružiti posebno u zimskim mjesecima. Kako vaše usnice ne bi bile ispucane, nanosite na njih često balzame za usne koji će ih hraniti.

Kako bi boja vašeg ruža bila intenzivnija i punija, prije nanošenja ruža na usne, na usne nanesite podlogu.

Kako bi boju na usnama najbolje rasporedili, ruž za usne počinjete nanositi na sredinu pa tek onda pomičete ruž na lijevu i desnu stranu usana.

Foto: lenaer/Shutterstock