Priprema tijela za plažu

Kako bi na plaži izgledali što bolje u što kraćem roku donosimo vam par savjeta što vam je činiti! Nemojte očekivati da ćete skinuti suvišne kilograme, ali tijelo će vam sigurno puno bolje izgledati!

Prestanite konzumirati alkohol koji izaziva mučninu, napuhnutost i onaj osjećaj težine u želucu. Možete si na dan priuštiti jedno alkoholno piće, ali to je sve.

Kako bi tijelo na što brži način pripremili za plažu, savjetujemo vam da pijete samo vodu i to u što većim količinama. Voda je organizmu potrebnija za vrijeme ljetnih mjeseci, nego u bilo kojem drugom djelu godine. Ako ne volite putu samu vodu, savjetujemo vam da ju pomiješate s malo cijeđenog limuna i dobiti ćete još zdraviji napitak.

Morate početi vježbati ili se samo krećite! Fizička aktivnost je vrlo važna kako bi vaše tijelo izgledalo bolje.

Spavajte svojih 8 sati, koliko je potrebno da bi izgledali svježe i lijepo. Isto tako nemojte pretjerivati sa spavanjem, pa niti nemojte spavati više od 8 sati kroz noć.

Morate biti samouvjereni, te početi voljeti sami sebe. Što se prije zavolite, i počnete imati samopouzdanja, to ćete prije izgledati puno bolje. Biti lijep iznutra, znači i biti lijep izvana.

Brza hrana i gazirana pića su strogo zabranjeni, ako želite izgledati što bolje i naravno biti što zdraviji. Sol isto tako trebate izbjegavati u širokom luku, a prije nego krenete na more savjetujemo vam da barem jedan cijeli dan izbjegavate konzumaciju brze hrane koja samo napuhuje.

Ugljikohidrati nisu nikako poželjni, ali ako ih nikako ne možete prestati konzumirati, savjetujemo vam da konzumirate one koji su bogati hranjivim sastojcima, poput zobenih pahuljica, kvinjoe i smeđe riže. Izbjegavajte dijete koje zahtijevaju odricanje konzumacije ugljikohidrata!

Detoksicirajte svoje tijelo prije odlaska na more, tako da par dana prije puta jedete samo sirovu hranu. Sirova je hrana bogata vlaknima, zbog čega koža postaje sjajnija i ljepša.

Foto: Yuri Arcurs/Shutterstock