Slaba cirkulacija i hladna stopala

Probleme s cirkulacijom definitivno imate, ali na brzinu je možete ubrzati promjenama u prehrani. U nastavku saznajte nekoliko načina na koje ćete riješiti problem svojih vječno hladnih stopala.

Pijte određenu količinu vode

Poznato je da je cirkulacija otežana ako tijelo žeđa. Stoga je piti velike količine vode i više nego poželjno. Osim čiste vode, možete uzimati bilo koje napitke koji nisu gazirani i ne sadržavaju kofein. Naime, kofein utječe na skupljanje krvnih žila.

Nosite adekvatnu obuću

Dosta ljudi griješi pa umjesto nepropusne obuće, oblači onu od sintetičkih materijala koji potiču znojenje stopala. Znojna stopala su često uzrok hladnih. Uzrok svemu tome je vlažno okruženje.

Kupka za podizanje cirkulacije

Naizmjenično hladna i topla kupka su najbolji način za podizanje cirkulacije. Razlog tome je što pospješuje neometano kretanje krvi kroz žile.

Namirnice u funkciji poboljšanja cirkulacije

Maslinovo ulje, voće bogato C vitamino i češnjak su namirnice koje poboljšavaju dotok krvi u kapilare. Dobri su u tu svrhu i orašasti plodovi. kada vam krv slobodno kola žilama, lako

Masaža stopala

Masaža stopala bit će najefikasnija ako to radite pomoću plastične boce u kojoj je topla voda. Napunite tu bocu i onda njom prelazite preko stopala. Ponavljajte tu radnju nekoliko puta,  stopala će vam se ubrzo opustiti i što je još važnije, ugrijati. Masažu stopala ponavljajte kad god stignete i uskoro ćete sve rjeđe imati hladna stopala.

Uz ove male trikove koji nisu zahtjevni, riješit ćete problem vječitih hladnih stopala. Malo pomalo će vam ući u naviku i više se nećete ni sjećati problema koji vas je nekad mučio. Čak ne morate odmah primjenjivati sve, dovoljno je da primjerice počnete masirati stopala povremeno, a svaki dan pazite da je obuća koju nosite adekvatna. Još k tome dodajte preporučenu kupku i eto rješenja. A ne možete reći da ste do njega došli teško i mukom.

Foto: LuckyImages/Shutterstock