Zaštita kože od sunca

Ljeto je doba godine kada ljudi sve više slobodnog vremena provode na otvorenom. Tople noći i još topliji dani mame sve iz njihovih doma da provedu svoje slobodno vrijeme negdje na zraku. No, ako se izlažete suncu, svoju kožu morate adekvatno zaštititi, kako ne bi nastradali.

Osobe koje se previše izlažu suncu su sklonije prijevremenom starenju kože te stvaraju rizik od nastanka raka, što nije nimalo bezazleno. Najbolji način da zaštitite svoju kožu prilikom izlaganja sunca je korištenje kreme sa zaštitnim faktorom.

Ako većinu svoga dana provodite na otvorenom, bilo bi poželjno i kada bi šminka koju koristite imala zaštitni faktor. Pa tako prije šminkanja na lice prvo nanesite kremu sa zaštitnim faktorom. Nakon toga koristite puder koji u sebi sadrži zaštitni faktor, kao i balzam za usne. Balzam za usne sa zaštitnim faktorom je najpoželjniji zbog posebne osjetljivosti usana. Svi ti proizvodi bi trebali sadržavati minerale.

Što veći zaštitni faktor odabrali, to će vaša koža biti bolje zaštićena od sunca. No, faktori iznad 50 su samo marketinški trik, kako bi te proizvode kupili. Svi proizvodi koji imaju više od faktora 50 zaštite, štite jednako kao i faktor 50. S kojim god faktorom svoju zaštitu odabrali, nastojte se mazati više puta na dan.

Koristite proizvode koji su na bazi minerala jer je mineral prirodni sastojak koji pruža najbolju zaštitu, a da pritom ne utječe na hormone.

Obvezno izbjegavajte losione koji su napravljeni u spreju jer prilikom nanošenja spreja na kožu, sprej možete udahnuti, što nije nimalo poželjno. Isto tako losioni u spreju ne nude adekvatnu zaštitu pa ih nije poželjno koristiti.

  Prehrana za čistu kožu

Sva kozmetika koju koristite bi trebala u sebi sadržavati zaštitni faktor kako bi vas adekvatno zaštitila. Stoga za vrijeme sunca i njegovog jakog zračenja iz kuće ne izlazite bez zaštite.

Isto tako izbjegavajte na otvorenom provoditi vrijeme od 10 sati ujutro do 17 sati poslije popodne jer je u to doba zračenje sunca najštetnije. Uvijek prilikom izlaska iz kuće uz sebe imajte hladnu vodu te pokrivalo za glavu koje će vas zaštititi od sunca.

Foto: haveseen/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

DRUGI UPRAVO ČITAJU