back to top

Poze za začeće

Nekim parovima jednostavno ne polazi od ruke imati dijete, ma koliko se trudili. Ali često u tom svom trudu rade velike pogreške, koje ih zapravo koće u tome. Jedne od najčešćih pogrešaka koje rade parovi koji žele dijete, donosimo u nastavku.

Već je poznato da je misionarski položaj najbolji seksualni položaj za dobivanje djeteta, ali ta poza ne smije zato biti jedina poza koju ćete prakticirati sve dok ne dobijete dijete. Poze prilikom odnosa treba mijenjati ako želite ostati u drugom stanju. I koliko god misionarska poza bila najbolja za začeće, ostati u drugom stanju možete i u svim drugim pozama.

Kada žena ima ovulaciju, plodna je samo 24 sata, što znači da ako želite ostati u drugom stanju, preporučuje se da u tom periodu imate nekoliko odnosa, kako bi i spermiji bili jednako kvalitetni u tom razdoblju. Na ovaj način će se sigurno moći oploditi jajna stanica.

U vrijeme pokušaja zatrudnjivanja parovi moraju misliti na svoje zdravlje! Razlozi da ne uspijevate ostati u drugom stanu mogu biti i nepravilna prehrana, alkohol, pušenje ili konzumiranje droge, što nema veze s plodnosti. Zato malo pripazite!

Naravno da muškarci vole vjerovati kako nije u njima problem, jer ako mogu ejakulirati, mogu i oploditi… Ali to nije tako! Takvim konstatacijama oni krivnju prebacuju na ženu, zbog čega se stvara određeni stres i nervoza, koji su isto tako veliki krivci za neuspjeh.

Tek godinu dana nakon pokušaja zatrudnjivanja, ali bez rezultata, se može govoriti o neplodnosti i tek onda valja posjetiti liječnika.

Računanje plodnih dana nije jednostavno i mnoge žene ih zapravo krivo računaju. Ako su ciklusi redovni, možete se testirati ovulacijskim trakama, koje će pokazati kada točno dolazi do ovulacije. Plodni dani ne moraju uvijek biti u sredini ciklusa.

  Tijelo žene u trudnoći

Za začeće nije dobro niti pretjerano vođenje ljubavi, jer kada nastupi ovulacija može se dogoditi da nema dovoljno kvalitetnih spermija. Idealno razdoblje za kvalitetne spermije je tri dana, jer nakon tri dana oni počnu gubiti na kvaliteti. Manje dana nakon erekcije može biti da nema dovoljno spermija, dok više dana može značiti da izgube svoju kvalitetu.

Korištenje lubrikanta za vrijeme spolnih odnosa može uništiti spermatozoide, pa ih trebate izbjegavati u vrijeme kada želite ostati u drugom stanju. Baby ulje je odlična zamjena za njih!

Naravno prevelika želja za bebom može narušiti seksualni život, pa pokušajte ne uništavati tim mislima svoj život i odnos s partnerom.

Foto: George Dolgikh/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

DRUGI UPRAVO ČITAJU