Čaj od komorača za novorođenče

Postali ste majka, ali sigurna sam da svaki dan razmišljate o tome je li s vašom bebu sve u redu odmah nakon što ujutro otvorite oči. Ako ste u bolnici bili dobro tetošeni i ako se bolničko osoblje dobro brinulo o vama i dojenčetu tada ste trenutno kod kuće i nastojite sve obaveze oko djeteta riješiti na najbolji mogući način.

Ali, možda ste ipak jedna od onih majki koja je zabrinuta za svoju bebu zbog pojave kolika ili grčića. To je učestala pojava kod beba zbog toga što se njihov organizam polako privikava na sve vanjske utjecaje pa tako i na vaše ili adaptirano mlijeko, ovisno je li dojite ili ne. Bez obzira je li riječ o dojenoj ili nedojenoj bebi, pojava kolika je stresna za vas i vaše dijete. Ono što najprije trebate napraviti je konzultirati se s pedijatrom i ustanoviti radi li se zaista o toj učestaloj pojavi.

Odabir dobrog pedijatra neka vam u svakom slučaju bude prioritet, ali nemojte biti jedna od onih dosadnih majki koja se na svaku novu pojavu kod bebe uspaničari i brže bolje zove ambulantu jer ne zna što se događa s novorođenčetom. Ako primjetite uvijanje kod bebe to može biti simptom koji ukazuje da je trbuščić nadut i pun zraka što vašu bebu iritira i tjera na konstantan neutješan plač. Imajte na umu da grčevi mogu početi već u rodilištu ili nakon tjedan dana starosti djeteta i traju do kraja 3. mjeseca bebina života, a samo ponekad i do 4. mjeseca.

Pitate se kako možete pomoći svojoj bebi kako bi se njezin trbuščić opustio? Čaj od komorača može biti jedno od rješenja u borbi protiv kolika. Može se koristiti već nakon tjedan dana djetetova života, no s čajem morate biti uporni jer postoji mogućnost da ga vaša beba neće baš s radošću prihvatiti. Čaj od komorača je vrlo blagog okusa i bogat eteričnim uljem te je odličan protiv nadimanja i ostalih probavnih smetnji kod beba.

  Kolike kod beba

Dojenačke kolike ili grčići su vrlo učestala pojava no ukoliko dojenče dobija na kilaži, razvija se i raste nema potrebe za dodatnim kontrolama kod liječnika već se naoružajte strpljenjem i pokušajte umiriti vašu bebu kako bi se osjećala sigurno i ugodno u vašoj blizini. Lagano ljuljanje u naručju, dodir koža na kožu i masiranje trbuščića su lako primjenjive metode za smirivanje novorođenčeta, ali i podrška oca je vrlo ključna u tim trenucima. Ako je to prvo dijete u vašoj obitelji pokušajte ocu djeteta na miran i staložen način objasniti zašto vaša beba neutješno plače i pokušajte zajedničkim snagama to razdoblje prebroditi.

Svaki početak je težak, a dolazak prinove osim što je jedan od najljepših trenutaka u vašem životu može ujedno biti i jedan od najstresnijih. Imajte dovoljno samokontrole i samopouzdanja i budite spremni na sve nove izazove koji vas čekaju.

Foto: Frank Wales/Flickr

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

DRUGI UPRAVO ČITAJU