Taheebo čaj

U mnoštvu prirodnih preparata koje služe za podizanje obrambenog mehanizma organizma, tj. imuniteta, izdvaja se jedan – taheebo! Taheebo je jedno od najjačih, ako ne i najjače, sredstvo za podizanje imuniteta u kratkom roku.

Taheebo se dobiva od unutarnjeg dijela kore stabla koje raste u kišnim šumama Južne Amerike, gdje je domoroci već stoljećima koriste u liječenju mnogih ozbiljnih bolesti. Lapahol je najbitniji sastojak taheeba, a pomaže u uništavanju mikroorganizama, uzročnika raznih bolesti, od gripe pa sve do kandidijaze.

Taheebo se preporučuje i za poremećaje imunosnog sustava, astmu, ekceme te bakterijske i virusne infekcije. Tinkture na bazi taheeba se koriste za uklanjanje bradavica tako što se tinktura nanese na mjesto na kojem je bradavica.

Taheebo se može uzimati u kapsulama, kao dodatak prehrani te u obliku listića kao čaj. Za razne upale rodnice, preporučuje se pranje u čaju taheeba.

Čaj od taheeba se koristi na točno određeni način; 2 do 3 žlice se dodaju u litru vode, te se kuha na laganoj vatri 20 minuta, nakon toga puštamo čaj da odstoji 15 minuta i spreman je za upotrebu. Najbolje ga je piti pomalo tijekom cijelog dana. Karakteristično za taheebo čaj je da ga se mora kuhati u emajliranoj posudi i ne smije ga se dirati s metalnim posuđem, pa čak ni metalnom žlicom, kako ne bi poremetili njegova snažna svojstva.

Najviše interesa izaziva djelovanje taheeba protiv raka. Dokazano je da lapahol uništava stanice raka, no pokazale su se i nuspojave poput mučnina i poremećaja zgrušavanja krvi, pa se ipak moralo odustati od primjene taheeba u liječenju raka.

To je jer lapahol djeluje na vitamin K koji je potreban za normalno zgrušavanje krvi. No, ipak postoje pristaše davanja taheeba u djelovanju protiv raka, tako da je to pitanje još puno kontroverznosti i dilema.

  Sok od nara

Pozitivno djelovanje taheeba na imunitet je nedvojbeno, i što je najbolje već nakon dva tjedna od početka uzimanja počinje djelovati. Kako nam jača imunitet, tako nam liječi cijeli organizam od virusnih i bakterijskih infekcija, pa slobodno možemo reći da je taheebo čuvar našeg zdravlja.

Foto: soultea.de/André Helbig/Wikimedia

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

DRUGI UPRAVO ČITAJU