back to top

Masažom do zdravlja

Poznati su vam osjećaj umora za koji ne znate kako i odakle se pojavio, te bolno tijelo kada vas boli svaka kost, a ne znate zašto. To je najčešće posljedica našeg sve ubrzanijeg ritma i sve sporijeg metabolizma što u kombinaciji s težom prehranom i suhim zrakom dovodi do tromosti i umora, a ponekad i do depresije

Jedan od tretmana koji vam pritom može pomoći je svakako masaža. Postoji i nekoliko stotina vrsta masaža. No neka vas to ne brine. Bez obzira na tehniku i vrstu, masaža će pomoći da se fizički i psihički osjećate bolje, izbacite toksine iz tijela i uma te živite poletno, neovisno o vanjskim uvjetima koji više neće moći jednakom mjerom utjecati na vaše raspoloženje i formu.

Prvi pozitivni učinak masaže je ugoda i nakon toga nastupaju brojne promjene u tijelu jer masaža odmah potiče krvotok, rad probave i bubrega te smanjuje napetost u mišićima. Ako nastavite s tretmanima možete znatno smanjiti i potkožne masnoće, ubrzati limfu, zategnuti kožu i pomoći mišićima da se dubinski opuste pa će nestati i raznih bolova u nogama, leđima i vratu koji su vas možda pratili godinama.

Drugi pozitivni učinak masaže je onaj što djeluje na psihološko stanje čovjeka jer izazvani dodirom, receptori u koži šalju signale mozgu koji reagira poticanjem lučenja endorfina, hormona sreće i dobrog raspoloženja. To su, dakle, razlozi zašto masaža uvelike djeluje na naš živčani sustav, umiruje nervozu i smanjuje razinu štetnih hormona u organizmu.

Iako će svaka masaža polučiti pozitivnim rezultatima dobro je ako želite ubrzati rješenje nekog problema koji vas muči, npr. konstantna bol u leđima, celulit, loša probava, loš ten, onda se raspitajte i potražite upravo onu vrstu masaže koja vam može najbolje pomoći. Većina masaža izvodi se na golom tijelu, uz pomoć ulja, ali ima i onih u kojima možete ostati u odjeći, kao što je shiatsu ili akupresurna masaža.

Foto: Goran Bogicevic/Shutterstock

DRUGI UPRAVO ČITAJU