back to top

Pravilna njega ruku

Njega ruku ima stanovita pravila. Pored mnogobrojnih kozmetičkih proizvoda, za njegu ruku osnovno su ”nekozmetičko” sredstvo, rukavice, koje najbolje štite ruke u poslu, kao i od vanjskih utjecaja. Osobe koje se ne mogu priviknuti na rad s rukavicama zaštitit će ruke prije obavljanja kućanskih poslova silikonskom kremom koja se dobije u specijaliziranim trgovinama.

Nakon obavljenog posla, ruke treba dobro oprati u blagoj sapunici, zatim ih često treba mazati nekom hidratantnom kremom koju uvijek držite uz sebe, tako da se nikad ne zaboravi. Na hrapavu suhu kožu ruku, preporučuje se preko noći staviti debeo sloj hranjive kreme i na to navući stare pamučne rukavice da se ne bi prljala posteljina.

Protiv crvenila ruku najbolje pomažu naizmjenično toplo – hladno tuširanje, no ako vidite da to nema efekta kupite kremu protiv crvenila. Za ispucanu i osušenu kožu ruku proizvode se razne maske koje nanesete na mokre ili vlažne ruke i ostavite da djeluju nekoliko minuta, nakon čega masku isperete mlakom vodom, pripazite da ne bude prevruća.

Njega laktova

U njegu ruku ide i njega kože na nadlaktici i laktovima koja vrlo lako ogrubi te bude hrapava i isušena. Preporučuje se dnevno trljanje tih dijelova s rukavicom od lika te naizmjenično toplo – hladno tuširanje, da bi se postigla što bolja cirkulacija. Osim toga, dobro je povremeno upotrijebiti tzv. ”peeling” u kremi ili prahu, koji će skinuti mrtvi epitel i pospješiti regeneraciju kože. Koža će postati mekša i glađa.

Njega noktiju

Lijepi i njegovani nokti slika su dobrog i zdravog organizma. Ako je u tijelu nedostatak vitamina nokti će biti mekani i lako se lomiti. Osim prehrane bogate vitaminima, preporučuje se i uzimanje nekog multivitamina od kojeg će nokti vrlo vjerojatno ojačati. Postoje i učvršćivači za nokte u obliku tekućine koja se nanosi na nokte ispod laka.

  Kako izbijeliti kožu ispod pazuha

Isto tako, za mekane nokte i raspucanu kožicu oko noktiju preporučuje se na korijen nokta nanijeti i dobro umasirati posebnu kremu ili ulje za nokte od koje će, nakon dugotrajnije upotrebe očvrsnuti, a kožica oko nokta neće pucati i bit će mekana. Za nelakirane nokte postoji posebno sredstvo za poliranje. Poliranje će noktima dati sjaj, a i zaštitit će ih i od vanjskih utjecaja.

Foto: titov dmitriy/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

DRUGI UPRAVO ČITAJU