back to top

Njega nogu

Kod njege nogu najbitnije je da suzbijemo njihovu bol i nelagodnu što će nam pomoći da svakidašnje aktivnosti obavljamo bez imalo nelagode i s lakoćom. Iz tog razloga najbitnije je nositi adekvatnu obuću, a to je osobito bitno za osobe s ravnim stopalima. Ako spadate u takvu skupini važno je da obvezno nosite posebne uloške za cipele, a u slobodno vrijeme što češće hodate bosi.

Općenito je pravilo kod biranja obuće da ona ne smije biti niti u kojem slučaju pretijesna, a ono što je važno za žene, potpetice na cipelama ne smiju biti jako visoke. Cipele nikada nemojte obući na bose noge, osim naravno ako se ne radi o sandalama ili japankama.

Noge treba redovito prati, i to ne samo radi uklanjanja neugodnog mirisa i nečistoća, već i zbog toga što će se one tako regenerirati, poboljšat će se cirkulacija i ukloniti umor u nogama. To je jako bitno ako dugo sjedite ili stojite tijekom dana. Tada možete na kraju dana pripremiti i opuštajući kupku za noge.

Redovito održavaju nokte pedikiranjem, bilo da ga obavljate vi sami ili posjećujete pedikera. Samo pripazite da se radi o pouzdanoj osobi kako ne bi dobili infekcije noktiju ili gljivice. Sve su to uvjeti koje morate ostvariti kako bi mogli s lakoćom hodati.

Što se tiče rezanja noktiju ono mora biti ravno, kako na rukama, tako i na nogama. Nemojte nokte rezati u obliku luka jer će tako nokti urastati. Važno je i skidanje tvrde kože na stopalima koju možete skinuti i sami uz pomoć kupke za noge. Ako uočite pojavu kurjih očiju, za savjet i skidanje se obratite medicinskom pedikeru.

Ako volite svoje nokte na nogama ukrasiti lakom, preporučuje se da to učinite navečer, prije odlaska na spavanje jer će se tijekom noći lak osušiti u potpunosti. Neće biti pritiska cipele na nokte, a i noga se neće znojiti. Sve to može skinuti lak i prije nego se on osuši do kraja.

  Serum za suhu kožu

Ako imate problema s tim da vam se noge jako znoje, dobro je posegnuti za adekvatnim sapunom, dezodoransom i puderom koji su specijalizirani za njegu takvih nogu. Njih možete nabaviti u ljekarnama. Dobro je kada god to možete nositi pamučne čarape jer će tako noge moći disati.

O depiliranju noga već smo govorili detaljnije u nekim od prijašnjih članaka. Odabir sredstava i načina depiliranja je raznolik. Možete se odlučiti za brijanje, skidanje dlačica voskom ili epilatorom, šećernom pastom… Svakako nikada nemojte zaboraviti na losion ili kremu koja će umiriti kožu nakon skidanja dlačica.

Foto: senai aksoy/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

DRUGI UPRAVO ČITAJU