back to top

Pohani kruh

Kruh je osnovna namirnica i jedna od rijetkih koja se kupuje na dnevnoj bazi. Da ne bi uvijek bio isti, dosadni prilog, napisat ćemo recept za pohani kruh. Brzo se i jednostavno radi, a jako je ukusan. Potrebno nam je samo par kriški kruha, koje su stare 2 do 3 dana.

U posudu umutimo 2 do 3 jaja i oko 3 dcl mlijeka, te u tu smjesu s obje strane namačemo kriške kruha. U smjesu možemo dodati i soli, papra, ostale začine, ovisno o vlastitim afinitetima. Nakon toga stavimo kruh u duboko ulje te ga pržimo dok ne dobije lijepu zlatnu boju. Kada je kruh gotov jedemo ga samog ili stavljamo na njega što god nam se jede i što god nam padne napamet.

Možemo biti maštoviti pa napraviti i punjeni pohani kruh. To napravimo da između kriški kruha starih 2 do 3 dana stavimo salamu, sir, na ulju popržene tikvice ili pak pržene patlidžane (kombinacija po vlastitoj želji), pa oprezno
umačemo u razmućena jaja te onda pržimo u ulju. I za ovo je potrebno tek desetak minuta vremena. Pri okretanju samo moramo biti malo oprezniji kako nam se dodatak između kriški kruha ne bi odvojio.

Tako gotovo jelo je jako ukusno ako poslužimo s ukiseljenim krastavcima, koji će svemu dati dozu svježine. Ukusnije je jesti dok je toplo, no može se poslužiti i hladno.

Da ne bismo komplicirali s punjenjem,a da pak ne bi imali sami pohani kruh, možemo kriške namazati s marmeladom ili nekim čokoladnim namazom, pa onda poklopiti kriške i započeti s postupkom namakanja u smjesu s jajem, te prženja na ulju.

Pohani kruh možemo začiniti raznim namazima i kad je već gotov,  ili osvježiti s raznim mekim sirevima, kao što su mozzarella ili feta sir. Sve ovisi o okusima koje preferiramo u određenom trenutku.

Varijacija je mnogo, samo treba pustiti mašti na volju i okušati razne varijante pohanog kruha. Važno je znati da ne možemo pogriješiti, već samo otkriti nove omiljene okuse i uživati u pohanom kruhu kao prilogu.

Foto: dspruitt/Freeimages.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Artičoka

Vitalnost organizma