back to top

Kako skuhati domaću juhu

domaća juha

Kuhanje juhe izgleda prilično jednostavan posao. Uzmete potrebne sastojke, ubacite ih u vodu, malo Vegete i soli, i juha se kuha. No, ipak, postoje nijanse koje čine vašu juhu boljom ili za nijansu lošijom. Radi se o detaljima koje možda radite, a ako biste prestali, vaša bi juha bila puno bolja.

Pogrešan omjer soli

Ako presolite, vaša juha vrlo lako može biti nejestiva. No, ako stavite premalo soli, bit će bljutava. Najbolje je stoga tijekom cijelog procesa kuhanja dodavati pomalo soli i odmah kad dodate malo, kušati juhu kako biste bili sigurni da je u svakom trenutku sve pod kontrolom.

Ubacivanje u lonac svega zajedno

Ubacujete u vodu meso i povrće zajedno? Velika pogreška. Razlog za to je jednostavan, mesu treba puno više vremena da se skuha, dok je povrće za 20-ak minuta gotovo. Stoga, prvo dodajte meso pa kasnije povrće ovisno o tome koliko mu je potrebno. Ne morate i nemojte dodati sve povrće istovremeno već onoliko koliko mu treba. Prekuhano povrće nije ni ukusno, a gubi i vrijedne vitamine.

Kuhanje na jakoj vatri

Ponekad vam se žuri pa kuhate na najjačoj vatri kako bi se juha što prije skuhala. No, i u tom slučaju može doći do problema, jer vam se povrće u juhi može prekuhati. Stoga je najbolje juhu kuhati na laganoj temperaturi. To ćete najbolje procijeniti po tome što svakih nekoliko sekundi vidite mjehurić, dva. To je idealna atmosfera za juhu.

Začini

Kako biste poboljšali okus juhe, dodajete razne začine. Ipak, ako previše eksperimentirate lako se može dogoditi da jednom sitnicom upropastite cjelokupni okus. Kako se to ne bi dogodilo, također tijekom procesa kuhanja isprobavajte juhu. Jako ukusan dodatak je parmezan ako ste ljubitelj sira. Za kremaste juhe super će se sljubiti vrhnje ili bosiljak.

  Kako kuhati zdravo

Foto: Karl Allgaeuer/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Artičoka

Vitalnost organizma