back to top

Kako sklopiti prijateljstvo

Ako vam je teško sklopiti nova prijateljstva zato što ste jako sramežljivi ili ne želite upoznati nove ljude, morat ćete poraditi na svojem samopouzdanju. Probajte otkriti zbog čega ste zapravo sramežljivi i što vam to ruši samopouzdanje. Ako ste ikada imali samopouzdanja, čak i ako je to bilo jako davno, ono se još uvijek nalazi u vama i može se obnoviti.

Stjecanje samopouzdanja

Najvažnije je da se opustite. Vratite se mislima u vrijeme kada ste imali samopouzdanja, vratite se na uspjehe iz prošlosti. Ti uspjesi mogu biti iz bilo kojeg područja, bitno je samo da ste tada imali više samopouzdanja nego sada i da ste tim samopouzdanjem stekli ono što ste željeli postići. Ono što ste učinili jednom možete učiniti ponovo.

Ako zamislite sigurnost imat ćete je, sigurnost koju će i drugi ljudi uočiti i odgovoriti vam pozitivnije. Važno je samo pozitivno razmišljati, vaše pozitivno razmišljanje prenijet će vaše obnovljeno samopouzdanje u stvarnost.

Ako ste sigurni da nikada niste osjećali samopouzdanje, i da nikada u životu niste stekli nešto pozitivno, možda imate nekih poteškoća iz djetinjstva. Možda su vam roditelji bili nestrpljivi i odgovarali su umjesto vas kada je netko postavio pitanje. Ako je zaista tako najbolje bi bilo da se oslobodite svoje prošlosti i ostavite je iza sebe. Morate se osloboditi straha, samo se morate odlučiti za novi početak i već ćete time puno napraviti.

Izmislite uspjeh ako nikada niste imali neki uspjeh u životu. Opustite se i zatvorite oči, sjetite se neke situacije u kojoj ste mogli uspjeti no ipak niste jer vas je nešto sputavalo, ovaj put zamislite da ste ostvarili taj cilj. Zamislite da ste sretni i puni samopouzdanja.

Nema ništa lošeg u samopouzdanju i postizanju uspjeha, nemojte to miješati s umišljenošću. Imati samopouzdanja znači biti svjestan onoga što želite u životu, znači da dovoljno volite sebe jer želite da se vaše želje pretvore u stvarnost. Puni samopouzdanja sklapat ćete prijateljstva bez problema.

Foto: shock/Shutterstock

DRUGI UPRAVO ČITAJU