Dječja sjedalica za bicikl

vožnja biciklom

Vozeći bicikl se zdravo rekreirate, a ako imate malo dijete ne morate stati s tom aktivnošću, jedino što trebate je kupiti sjedalicu za bicikl. Malo dijete je spremno za vožnju u sjedalici kada navrši godinu dana, a prilikom kupnje sjedalice morate biti sigurni da je sjedalica sigurna.

Prilikom kupnje sjedalice za bicikl morate odlučiti gdje želite da vam se dijete vozi, s prednje ili sa stražnje strane bicikla. Svaki tip sjedalice ima svoje prednosti i mane, pa je čisto na vama da odaberete model, koji vam se najviše sviđa.

Prednja sjedalica će omogućiti djetetu da gleda naprijed i uživa u vožnji, a prilikom vožnje ćete ga vi vidjeti. Stražnja sjedalica nema tih mogućnosti, ali pruža djetetu puno veću udobnost prilikom vožnje, jer ima naslon za leđa i glavu.

Male su razlike između ovih sjedalica. Prednja sjedalica pruža veći osjećaj sigurnosti, ali ako imate duže noge, bolje će vam odgovarati stražnja sjedalica.

Nikada nemojte dijete ostavljati samo na biciklu, jer držač bicikla nije dovoljno čvrst da bi držao bicikl s djetetom.

Kako bi sigurno postavili sjedalicu, morate je pravilno postaviti na bicikl. Postupak bi trebao biti jednostavan, a na vama je da shvatite kako se montira. Prije kupnje uvijek prvo provjerite je li tip sjedalice koju mislite kupiti odgovarajući za vaš bicikl.

Najsigurnija sjedalica ima pojas s pet točki, te pruža maksimalnu sigurnost. Pojas s pet točki znači da se veže preko ramena, između nogu i preko zglobova. Ako je vezanje djeteta na neki drugi način, znači da je opasan, jer dijete može ispasti iz sjedalice. Pojaseve morate pravilno podesiti i zakačeni tako da ih dijete ne može samo odvezati.

  Strah kod djece

Neke sjedalice imaju i dodatnu zaštitu, kao što je bočna zaštita koja štiti u slučaju pada, prečka preko krila djeteta… Neke sjedalice imaju i reflektore, ali to nije toliko potrebno jer se vožnja po sumraku ili mraku nikako ne preporučuje.

Foto: Alexander Pekour/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

DRUGI UPRAVO ČITAJU