Greške u trudnoći

Koje su to greške u trudnoći?

Potpuno je normalno da žene u trudnoći griješe, a svaka od njih je uvjerena da radi ono što je najbolje za njezinu bebu. Ako ste u dilemi vezano za svoju trudnoću, najbolje je da se obratite svom liječniku kako bi bile sigurne da je sve u redu. Pokušajte izbjegavati greške, a najčešće greške donosimo u nastavku.

Svi misle kako trudnice moraju jesti za dvoje, no to je potpuno krivo! Kako bi svojoj bebi osigurali sve hranjive sastojke koji su joj potrebni, svojoj uobičajenoj prehrani dodajte oko 300 kalorija na dan, a to tek počnite prakticirati nakon prvog tromjesečja. Ako ćete dobiti previše kila u trudnoći, to može dovesti do raznih komplikacija poput dijabetesa ili preeklampsije. Zato je važno da svoju težinu držite pod kontrolom. U trudnoći je prihvatljivo dobiti 10 do 15 kila.

Ići na dijetu u trudnoći ne samo da nije zdravo nego za dijete može biti i pogubno! U vama raste i razvija se malo biće, kojem je potrebno da vi kao mama dobijete nekoliko kilograma. Ako niste oduševljeni svojom linijom, počnite se njome baviti tek kada rodite, a sada pustite da stvari teku onako kako trebaju. Jedite uravnotežene i zdrave obroke, te se bavite umjerenom aktivnošću, ako vam je tako odobrio liječnik, i ne bi trebali imati problema s viškom kilograma. – (Greške u trudnoći)

Koliko god vam vitamini loše sjedali na želudac, vrlo je važno da u trudnoći dodatno u organizam unosite vitamine koji su prijeko potrebni za pravilan razvoj djeteta. Ako imate velikih problema s mučninom nakon konzumiranja vitamina, dogovorite se s liječnikom da vam prepiše druge vitamine. – (Greške u trudnoći)

Što god vam se u trudnoći dešavalo, bilo fizički ili emotivno, važno je da prema svom liječniku budete iskreni kako bi se liječnik mogao pravilno brinuti za vaše zdravlje i zdravlje vaše bebe. Nemojte ništa tajiti liječniku i nemojte se ničega sramiti jer smo svi mi osobe od krvi i mesa i normalno je da ponekad griješimo, te da nemamo idealan život. – (Greške u trudnoći)

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

DRUGI UPRAVO ČITAJU