Što jesti u trudnoći

Trudnoća je vrijeme kada ste spremni mijenjati sve svoje navike kako biste bili što boljeg zdravlja. Onoga trenutka kada ste svjesni da ste odgovorni za drugo biće, spremni ste mijenjati i svijet, a kamoli ne jelovnik.

A da biste bili totalno zdravi, i vi i beba koja raste u vama, birajte samo najzdravije namirnice. Odmah zaboravite onu da u trudnoći jedete za dvoje kako biste se opravdali ako pojedete čokoladu dnevno. Od toga nećete imati koristi, bitno je jesti kvalitetnije i to je sve. Stoga, radije posegnite za folnom kiselinom i proteinima.

Predlažemo vam da počnete jesti što više sljedećih namirnica kako biste bili sigurni da svojoj bebi i sebi pružate sve potrebno.

Jogurt

Ono što je najbitnije je da je jogurt probiotik koji će vam držati imunitet na razini, a i regulirat će vašu probavu koja u trudnoći često zna biti poremećena. Bilo tekući ili kruti jogurt, samo birajte onog najobičnijeg, a ne voćne jer seu njima nalazi puno nepotrebnog šećera.

Jaja

S obzirom na to da trebate više proteina, jaja su pravi izbor. Pritom pazite da su jaja svježa i dobro skuhana jer se radi o vrlo osjetljivoj namirnici, a salmonela je posljednje što vam je potrebno.

Maline, kupine, borovnice, brusnice

Općenito je bobičasto voće jako zdravo pa za koju god vrstu se odlučili. Prepuno je vitamina i folne kiseline. Ako imate problema s mokraćnim sustavom najbolje će vam biti brusnice koje vrlo uspješno djeluju na bakterije u tom području.

Lisnato povrće

Kelj, blitva, brokula, špinat, toga možete jesti bez straha da ćete natući još kilograma, a napunit će vaš organizam vitaminima.

Omega 3

Riba poput tune, oslića, lososa, kao i razne vrste ulja kao što je bućino ili maslinovo ulje, djelovat će na razvoj krvožilnog sustava, kao i mozga, vaše bebe. Stoga neka riba bude vaš izbor što je češće moguće. Vodite samo računa o svježini ribe ako ste je nabavili u ribarnici.

Pobrinite se za vaše zdravlje u trudnoći jer tako brinite i za zdravlje vaše bebe koja se razvija i kojoj je potrebna zdrava hrana.

Foto: Tanya Stolyarevskaya/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

DRUGI UPRAVO ČITAJU