Nasilje u kući

Mnoge žene žive s partnerom koji se koristi tjelesnim nasiljem kad ne može pobijediti u raspravi. On se služi prijetnjama kako bi nadzirao ženinu slobodu govora i kretanja i time zadire u njenu privatnost. Izvanjskom se svijetu on čini kao oličje savršenog supruga, ali iza zatvorenih vrata priča je drugačija.

Prekinite to

Započeti novi život sama nedvojbeno je teško. Oslobađajući se jedne vrste problema, neizbježno ćete se zateći s drugim koje možda niste očekivali. Ali, ima ćete nadzor nad vlastitom budućnosti i možda vam se to pokaže i više nego dovoljnim nadomjeskom za nevolje s kojima ćete se sresti. Možda će vam pomoći pronaći dovoljno odlučnosti ukoliko vizualizirate ostatak svojega života onako kako je on bio u nekoliko prethodnih godina.

GoSlim - smršaj zdravo

Nema laganih koraka u mijenjaju nečijeg života i malo se toga može učiniti kako bi se spriječio konačan obračun s nasilnim partnerom kojega se užasavate. Prepreke koje ćete svladati kako biste zadobili neovisnost vrlo su slične preprekama koje mora savladati ovisnik. Morate pronaći snagu volje i odlučnost, a jednom kad odlučite, ostatak će biti iznenađujuće lagan.

Vaša djeca

Ako ste izmučena majka, vaša prva briga mora biti emotivna dobrobit vašeg djeteta, a koliko će se on dobro držati uvelike ovisi o tome kako se vi ponašate. Djeca odgojena u nasilnom domu brzo počnu muško ponašanje shvaćati nasilnim, a žene se uvijek čine slabima i nemoćnima. U nasilnom domu, djeca očajnički trebaju majku koja je dovoljno snažna nastaviti dalje. Većina žena dovoljno je hrabra i snažna da to učine, iako se isprva tako ne doživljavaju.

Prekidanje nasilnog odnosa

Priznajte da se to događa i vama i prestanite umanjivati zlostavljanje kojemu ste podvrgnuti. Shvatite da krivnja nije na vama. Nitko nije zaslužio napade, poniženja ili zlostavljanje. Počnite tražiti pomoć i potporu koja vam je dostupna, razgovarajte s prijateljicom, ili s nekom osobom u koju imate povjerenja.

Foto: Andrejs Jegorovs/Shutterstock

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

DRUGI UPRAVO ČITAJU