back to top

Kako zabaviti djecu u kući

Dolaskom hladnijeg i tmurnijeg vremena, mogućnosti zabave s djetetom na otvorenom je sve manje. Najčešće djeca u tom razdoblju ne mogu u park, što roditelje baca u očaj jer ne znaju što da s njima rade. No, ne trebate biti u brizi, jer dijete možete zabaviti i u zatvorenom prostoru, samo malo trebate uključiti svoju maštu i zabava će biti zagarantirana.

Vikend je najbolje vrijeme za uživanje s članovima obitelji, jer bi većina članova trebala biti kod kuće. Za to vrijeme kada ne radite se trebate u potpunosti posvetiti svojoj djeci, jer je to njima prijeko potrebno.

Možete napraviti piknik u zatvorenom prostoru. Pa što? Nije piknik samo za otvoreno i za lijepo vrijeme. Lijepo rasprostite neku dekicu na podu, napravite ručak i ručajte družeći se razgovarajući o raznim temama, ili igrajući neke od igara koje se mogu igrati za vrijeme ručka. Ovako će djeca sigurno i brže i s većim guštom jesti serviranu hranu, a vi ćete biti mnogo opušteniji.

Počnite se kuglati u stanu, tako da na podu napravite mjesta pa poslažete plastične boce i onda ih rušite nekom malom gumenom lopticom, koja ne može ništa razbiti. Neka ovu igru zaigraju svi članovi obitelji pa se natječite i smislite neku nagradu, kako bi svi u tome vidjeli zabavu i trudili se.

Nema djeteta koje ne voli plesati i pjevati jer su djeca zapravo mali zabavljači i veseljaci. Zato nećete pogriješiti ako djetetu organizirate disko večer. Disko večer organizirajte jednostavno tako da prigušite svijetla i počnete puštati njegovu omiljenu muziku, na koju će svi ukućani plesati i pjevati. Ako su ukusi među ukućanima različiti, jednostavno neka svaka pjesma bude prilagođena nekom od ukućana, kako se ne bi ljutili ili osjećali zapostavljeno.

  Kako biti bolji roditelj

I naravno nećete pogriješiti ako igrate neke od društvenih igara koje vaše dijete voli, a koje se mogu kupiti u prodavaonicama igračaka. Neka to bude prava zabava za cijelu obitelj, u kojoj će svi redom uživati.

Foto: OKSun/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

DRUGI UPRAVO ČITAJU