back to top

Kako se riješiti neugodnog mirisa u kući

Često kuhanje i smeće koje držite u kući mogu ostaviti neugodan miris u kući.

Ljudi najčešće ulaskom u nečiju kuću prvo što primijete je miris, bio on ugodan ili neugodan.

Neugodan miris u kući može ostaviti dojam prljavštine. Ako kuća ima svjež miris ona će ostaviti dojam čistog doma.

Kuhinja

Neugodne mirise koji ostaju na daskama za rezanje i rukama uklonite sokom od limete ili limuna. U koš za smeće možete ubaciti komad limuna kako bi odstranili neugodne mirise. Čestim puštanjem vruće vode spriječit će neugodne mirise u odvodu.

Perilica za posuđe bi se trebala posipati praškom za pecivom ako ju ne koristite svakodnevno. Limun isto tako možete iskoristiti kako bi uklonili neugodne mirise u pećnici nakon pečenja ribe.

Šta uzrokuje neugodan miris u kući?

Garderoba

Prljavo rublje bacite odmah u praonicu kako ne bi preuzele miris sobe. U ladicama u kojima spremate odjeću stavite mirisne papire. Na police vašeg ormara stavite komadiće vate koje ste prethodno poprskali nekim vama finim mirisom.

Kupaonica

Prašak za pecivo će vam pomoći da uklonite neugodne mirise u odvodu kade, kad pospete prašak za pecivo zalijte ga octom. Sapune koji su prirodnog mirisa postavite u ladice, tako će vam cijela kupaonica mirisati, a sapun će se jače stvrdnuti i zbog toga će trajati duže. Ako u ladicama imate vlažan miris u njih stavite suhe kore limuna.

Kuću bi trebali često prozračiti, najbolje bi bilo napraviti ponekad propuh kako bi neugodni mirisi izašli iz vašeg doma. Neugodan miris cigareta i kuhanja izbrisat će ocat, stoga stavite malo octa u zdjelicu.

Za bolji miris najbolje je upotrebljavati mirise eteričnih ulja sa začinskim travama i grančicama bora koji će trajati duže od cvjetnih mirisa.

Kad kupujete biljke kupujte mirisne biljke kako bi imali što ljepši miris u svojoj kući. Kod usisavanja bilo bi najbolje u vrećicu vašeg usisavača staviti malo cimeta ili neku mirisne trave.

Neugodni mirisi problem su svakog kućanstva. Taj problem nije nerješiv, uz redovito provjetravanje prostorija i prirodnim sredstvima za čišćenje kontrolirati ćete neugodne mirise u vašem domu.

Neugodan miris u kući
Neugodan miris u kući

Kako očistiti hladnjak?

Ovaj kućanski aparat je dobar sluga. Svaka ga kuća posjeduje i bez njega bi vrlo teško funkcionirala. No, to ne znači da se hladnjak zbog obveza mora zanemariti.

Ono što svatko treba učiniti barem jednom mjesečno je čišćenje unutrašnjosti hladnjaka. Ako to ne učinite, može doći do neugodnih mirisa koji se šire prostorijom kad god se otvore vrata uređaja.

Razlozi koji dovode do pojave neugodnih mirisa su različiti. Često se događa da hrana nije pravilno pohranjena.

Događa se da se mnoga pakiranja s hranom ne zatvore dovoljno dobro, pa se hrana prolije, koja nakon nekoliko dana počinje širiti miris iz hladnjaka.

Neugodan miris u kući
Neugodan miris u kući

Stavite li u hladnjak posuđe koje ima jači miris, poput roštilja, graha ili luka, obavezno ih dobro zamotajte u foliju ili zdjelu s poklopcem.

Drugi razlog je pokvarena hrana zbog isteka roka trajanja. Povremeno pratite pakiranje kada namirnici istekne rok trajanja i na vrijeme je izvadite iz hladnjaka.

No, bez obzira na ove okolnosti, ovaj uređaj treba povremeno čistiti čak i kada nema problema. Najbolji prirodni način čišćenja unutrašnjosti hladnjaka je čišćenje limunovim sokom.

Kemikalije se ne preporučuju za čišćenje mjesta gdje se kasnije odlaže hrana, pa trik s limunovim sokom i vodom uvelike pomaže.

Također, mješavinom octa i sode bikarbone postići ćete izvrstan učinak. Za ugodniji miris unutra možete dodati i zrna kave ili iskorištene vrećice filter kave.

Perilica posuđa kao uzrok neugodnih mirisa

Neugodni mirisi obično dolaze s mjesta gdje ima puno vlage. Perilica posuđa ponekad može biti potencijalni uzrok ovih neugodnih mirisa.

Komadi hrane koji se nakupljaju u stroju mogu uzrokovati razvoj bakterija. Iz tog razloga trebate povremeno provjeravati jesu li ostaci hrane zadržani i pokupiti ih.

Kako biste olakšali posao, možete se pobrinuti da stroj ima program samočišćenja koji s vremena na vrijeme uključite.

Preporučujemo da pročitate:

DRUGI UPRAVO ČITAJU