back to top

Njega kože lica u dvadesetima

Za početak njege kože lica nikada nije rano. Nemojte se zavaravati ako ste još u dvadesetima da još ne trebate brinuti o borama jer su godine kada se one počnu pojavljivati daleko ispred vas. Radije se vodite
pravilom da što ranije počnete brinuti o svojoj koži, bore će kasnije doći i bit će manje izražene.

Istina, s godinama kako koža lica gubi elastičnost treba se više njegovati i koristiti sredstva koja joj vraćaju vlagu kao što su hidratantne kreme.

No, evo što možete napraviti za svoju kožu ako ste tek u dvadesetima.

Nemojte pušiti

Pušenje postaruje vašu kožu, a posebno je pogubno za bore oko usta. Sve one crte koje se stvaraju oko usta većinom su zasluga cigareta, stoga će pušači uvijek imati izraženije bore oko usta. Pušenje je uz alkohol zapravo najgori neprijatelj vaše kože!

Izbjegavajte alkohol

Alkohol je zaslužan za dehidraciju kože što također pogoduje starenju kože. Stoga izbjegavajte ga konzumirate, a ako već konzumirate, neka to bude u ograničenim količinama, a s njim pijte i vodu.

Pijte barem 8 čaša vode dnevno

Kako vaša koža ne bi izgubila vlažnost i hidrataciju, potrebno je u organizam unositi dovoljne količine vode. Pijte vodu iza svakog obroka, a pogotovo nakon tjelesne aktivnost gdje je znojenjem dodatno i gubite.

Koristite kremu za lice

S obzirom na to da ste još u dvadesetima ne trebaju vam skupe kreme, niti one koje su ciljano protiv bora. Bit će dovoljno da nanesete običnu kremu na lice kako biste nahranili svoju kožu. Bitno je samo da to radite redovito.

Redovito skidajte šminku

Bez obzira koliko umorni bili na kraju dana, obvezno skinite šminku! Ostavljanje pudera, maskare i bilo koje vrste šminke na koži tijekom noći,  začepljuje pore kože i ona ne može slobodno disati.  Pogledajte samo jutro nakon što niste skinuli šminku, kako vam koža izgleda umorno, umjesto svježe kako mladenačka koža i treba izgledati.

  Ljetni make up

Ako se zaista budete pridržavali ovih stvari, učinili ste puno za svoju kožu i njezinu budućnost. Morate priznati da ništa od ovoga ne iziskuje puno vremena, a ni truda, a pomoći će mnogo. Nikakvi skupi tretmani vam nisu potrebni. Važno je samo da pustite svoju kožu da što slobodnije diše i da izbjegavate ove štetne stvari koje začepljuju pore kože lica.

Foto: Subbotina Anna/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

DRUGI UPRAVO ČITAJU