back to top

Ocat za mršavljenje

Kada nismo zadovoljni svojom linijom i htjeli bismo izgubiti koji kilogram, svi bismo htjeli naći što brži i što lakši način da smršavimo. Naravno, čarobni štapić ne postoji, i bez truda i odricanja nećemo se maknuti ni grama, ali jabučni ocat bi nam mogao biti jako pouzdan saveznik u borbi protiv kilograma.

 

Pozitivna strana jabučnog octa je i u tome što je on prirodno sredstvo, i zasigurno je puno bolje odlučiti se za njega kao sredstvo za mršavljenje, nego za razne tablete za mršavljenje koje se reklamiraju. Tajna uspjeha jabučnog octa je što potiče brži metabolizam i sagorijeva masnoće, te se zbog toga na brz i efikasan način rješavamo sala. To sve uzrokuje octena kiselina koja je glavni sastojak jabučnog octa, a koja sagorijeva škrob u organizmu.

Ocat bi trebalo piti ujutro na prazan želudac kako bi postigli najbolje rezultate. Znači, ujutro 2 do 3 žličice zamutimo s čašom vode i popijemo. Okus je jak i gorak, pa ako nam je to baš prejako za piti, možemo ublažiti tako da vodi dodamo i žličicu meda. S ovakvim načinom konzumiranja, rezultati bi trebali biti vidljivi nakon otprilike mjesec dana, kada ovisno o metabolizmu možemo očekivati pomak za 3 do 4 kilograma. Znanstvena su istraživanja pokazala da osoba koja koristi jabučni ocat godinu dana smršavi otprilike 15 kilograma.

Ocat je prirodan pa stoga nema načina na koji bi mogao naštetiti organizmu, no ipak bi osobe koje imaju želučanih problema prije korištenja octa trebali za savjet pitati liječnika. Najbolje je koristiti ocat koji sadrži do 5% octene kiseline, kako nam ne bi bio prejak za konzumiranje. I nikako se ne savjetuje piti ocat sam da ne nagrize grlo, najbolje ga je miješati uvijek s vodom kako smo i naveli.

  Greške u trudnoći

Bez muke nema nauke, pa tako ne možemo očekivati da ćemo nastaviti jesti kako nas je volja, a ipak smršaviti ako uzimamo jabučni ocat. Zato, treba ipak pripaziti s ugljikohidratima, te se zdravo početi hraniti i izbjegavati velike obroke navečer. Poželjno je uvesti i tjelovježbu, te više kretanja, kako bi cijeli organizam osjetio promjenu i kako bi bili što zadovoljniji svojim tijelom.

Foto: wavebreakmedia ltd/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

DRUGI UPRAVO ČITAJU