back to top

Trikovi za mršavljenje

Vježbate, pazite na prehranu, pijete puno vode i to vam je pomoglo skinuti onih prvih nekoliko kilograma. Nastavili ste istim tempom, no vaga nikako više da se spusti barem još koji gram dolje.

Sve to vas deprimira jer ne znate više što promijeniti i napraviti da nastavite mršavjeti i napokon dođete do željene kilaže jer uskoro ćete se skinuti i u kupaći kostim.

To što ste najednom prestali mršavjeti je zapravo normalna pojava i nikako ne znači da u nečemu griješite, upravo suprotno. Onaj prvi zamah kada ste na brzinu izgubili kilograme dogodio se jer je vaše tijelo bilo u šoku zbog promjena načina prehrane, no sada se već naviknulo na novosti koje ste uveli u vašu prehranu.

No, rješenje i za to postoji i to u vidu ovih namirnica koje mogu postati vaši saveznici u skidanju suvišnih kilograma.

Hrana koja pomaže

Hrana koja će vam pomoći u gubitku kilograma je prije svega zeljasto povrće kao što su brokula, kelj, cvjetača…

Osim toga, u toj grupi je i gotovo sve voće kao primjerice maline i svi agrumi. Među agrumima najefikasniji je grejpfrut koji je odlično detoksikacijsko sredstvo. Među voćem ističe se i jabuka koju biste trebali jesti svaki dan s obzirom na sve njezine dobrobiti.

Puno vam mogu pomoći orašasti plodovi, naročito bademi, te obični jogurti. U skupini jogurta nisu voćni koji su obično previše zaslađeni i stoga neefikasni već tu spadaju kruti i tekući obični jogurti.

Piletina isto može biti vaš novi saveznik, naročito bijelo meso. Kožicu svakako treba izbjegavati. Osim piletine, jedite i puretinu i to također bijelo meso.

Ostala hrana

No, svi ovi savjeti ne znače da ne biste trebali jesti i drugu hranu. Zapravo, ako se samo držite ove prehrane, vaše tijelo će je sasvim prihvatiti i opet ćete stati s napretkom u skidanju kilograma. Baš zato, sve više se savjetuju takozvani “cheat” obroci. To znači da možete odabrati jedan dan u tjednu kada ćete si priuštiti nešto nezdravo, bilo da se radi o kaloričnom bureku, čokoladnim palačinkama ili pizzi. Naravno, ne dozvolite da taj “cheat” obrok postane rutina, a ove zdravije namirnice iznimka.

Foto: BigLike Images/Shutterstock

DRUGI UPRAVO ČITAJU