Vježbe za mršavljenje

Vjerojatno ste već do sada isprobali brojne vježbe za mršavljenje koje su imale manji ili veći učinak. Mi vam donosimo novu učinkovitu ideju za mršavljenja uz kombinaciju aerobnih vježbi i vježbi snage. Uvedite ovu rutinu vježbanja prija svakodnevnog odlaska na posao i tako krenite i svježi puni energije u dan. Uspjeh zasigurno neće izostati, a nakon samo dva tjedna već ćete vidjeti promjene i imati novo tijelo!

Program vježbanja je osmišljen tako da se pojača aktivnost metabolizma uključujući sve ili većinu mišića. Ako niste tip za brzo hodanje ili trčanje probajte s alternativnim aerobnim aktivnostima kao što su plivanje ili vožnja biciklom.

Nemojte misliti da će vam vježbanje biti lagano. Pripremite se odmah na malo jači tempo jer ćete se dobro oznojiti i uspuhati. Prije samog početka moramo napomenuti da je bitno da budete zdravi i odmorni.

Pa krenimo!

Svaki dan započnite aerobnim treningom zagrijavanja kako bi ubrzali puls i razbudili tijelo. To će vam pomoći kod topljenja masti.

Nakon desetominutnog zagrijavanja krenite s vježbama snage. Lezite na pod i ruke položite pored tijela. Spojite stopala i podignite noge u zrak. Ispisujte redom slova abecede nožnim prstima u zraku.

Uzmite pilates loptu i lezite na nju tako da položite trbuh na loptu s licem okrenutim prema podu. Razmaknite noge prema iza u širini malo većoj od širine bokova. Nožnim prstima se oslonite na pod. Ruke isprepletite i stavite na potiljak. Dižite gornji dio tijela s lopte, ali pripazite da to izvodite ravnom kralježnicom i čvrstim stisnutim trbuhom i nogama. Ponovite 16 puta.

Kod sljedeće vježbe zauzmite položaj za sklekove no tako da položite podlaktice na pod. Noge ispružite daleko iza sebe oslanjajući se na nožne prste. Podignite tijelo i ostanite u izdržaju 30 sekundi. Malo odmorite pa napravite tri serije.

Četvrta vježba neka vam budu obični čučnjevi. Ojačajte njima noge i stražnjicu i otopite masti. Ustanite i postavite noge u širinu kukova sa stopalima malo prema van. Opustite se i lagano savijte koljena. Krenite s izvođenjem čučnjeva tako da pokušate napraviti tri serije od 16 ponavljanja, s kratkim odmorom između serija. Izvodite čučnjeve pravilno tako da imate osjećaj kao da ćete sjesti na stolicu. Pazite da vam u zamišljenoj liniji koljena ne prelaze liniju stopala.

Posljednja vježba su standardni sklekovi koji će ojačati ruke. Lezite na pod licem prema dolje i podignite se na ruke i nožne prste. Pokušajte ruke saviti u laktovima dok se dižete i spuštate u sklek. Ponovite onoliko puta koliko možete.

Između svake vježbe uvedite kratke odmore, pogotovo u početku dok se tijelo ne privikne na napor. Ne zaboravite se prije svakog vježbanja dobro aerobno zagrijati, a nakon vježbanja istegnuti kako ne bi došlo do upale mišića. Cijelo vrijeme pravilno dišite i pripremite pored sebe vodu da ne biste dehidrirali.

Autor: M.L., Foto: AYakovlev/Shutterstock

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

DRUGI UPRAVO ČITAJU