back to top

Najbolje namirnice za mršavljenje

Ah ti kilogrami… Kada će više nestati taj višak i kada ćete se opet moći osjećati dobro u svom tijelu i ne razmišljati više o tome što ćete odjenuti, a da se manje primijeti salo oko trbuha? Postoji puno metoda uz koje možete smršaviti, a doktori će se složiti da nisu sve metode podjednako sigurne za zdravlje i posve bezazlene.

Dijete su najpopularniji način mršavljenja, ali mnoge od njih se smatraju opasnima ili su zabranjene za osobe koje nisu posve zdrave i koje bi trebale paziti što sve unose u organizam, kako ne bi ostale zakinute za određenu količinu vrijednih nutrijenata poput vlakana, minerala, proteina i vitamina.

Zahvaljujući nutricionistima i ostalim stručnjacima došlo se do saznanja kako je mršavljenje moguće i bez dijete i to uz pomoć određenih namirnica. Koje su to namirnice najbolje za mršavljenje i koje će vam olakšati gubitak kilograma bez neprekidnog osjećaja praznog želuca i žgaravice?

Doručkujete li i koliko često? Znate li da je doručak najvažniji obrok u danu i da ga bez obzira na to što pokušavate smršaviti ne treba preskakati? Važno je da se ujutro dobro najedete i pružite organizmu dovoljno energije da izdrži do sljedećeg obroka i da pritom ne počne koristiti masne zalihe, koje su se nakupile u vašem organizmu nakon dužeg vremena.  Jaja su jedna od namirnica koje možete konzumirati i koja će vam pomoći da brzo i lako izgubite kilograme.

Jabuke, jabuke i samo jabuke… Osim što se radi o voću bogatom vitaminima i koje čuva zdravlje, ono je korisno i kada želite smršaviti ili održati željenu težinu. Pored vitamina jabuke koje nemaju puno kalorija, bogate su i vlaknima, važna za što brži rad metabolizma i odličnu probavu. Istraživanja su pokazala da je dobro pojesti jabuku prije obroka jer ćete tako kasnije manje hrane konzumirati.

Ne zaboravite na žitarice. Njih isto možete pridodati listi namirnica uz koje će mršavljenje biti kao dječja igra. Uz jaja koja su važna za doručak ponekad je dobro pojesti žitarice koje u sebi imaju manje šećera, a više vlakana. Smršavite brzo i zdravo.

Foto: Ivonne Wierink/Shutterstock

DRUGI UPRAVO ČITAJU