back to top

Prednosti hladnog tuša

tuširanje

Koliko god hladan tuš i nije ugodan, ipak se više preporučuje od toplog tuša, jer je puno zdraviji! Najbolja stvar koju možete napraviti za organizam je tuširanje hladnom vodom. Ne morate se stalno mučiti i tuširati hladnom vodom, ali s vremena na vrijeme se takvo tuširanje ipak preporučuje.

Dokazano je da hladna voda poboljšava cirkulaciju, a osim cirkulacije poboljšava i funkcioniranje cijelog organizma. Tuširanje hladnom vodom može smanjiti krvni pritisak i pomoći odčepljenju arterija, zbog čega se stanje imuniteta drastično popravlja.

Hladna voda oslobađa tijelo stresa, jer dodir hladne vode usmjerava misli i cijelo tijelo na sebe, zbog čega se mišići opuštaju i skreće se pažnja s problema i razmišljanja o njima.

Tuširati se hladnom vodom možete i ujutro i navečer, a onaj prvi šok koji se osjeti kada tijelo dođe u dodir s hladnom vodom, dovodi do dubokog disanja. Zbog tuširanja hladnom vodom, vaše tijelo će se naučiti brže ugrijati, te će biti više kisika u organizmu.

Kako bi smanjili napetost mišića poslije treninga savjetuje se da se nakon treninga tuširate u hladnoj vodi. Koliko god vam to nezamislivo bilo, ali tuširanje hladnom vodom će vas u potpunosti opustiti.

Hladnim tuširanjem ćete ubrzati gubitak kilograma, jer se nakupljena mast u organizmu brže troši ako je tijelo izloženo niskoj temperaturi. Rezultati hladnog tuširanja ne mogu biti odmah vidljivi, ali nakon nekog vremena oni će se itekako vidjeti.

Ako ste upali u depresiju, savjetuje se da se tuširate samo hladnom vodom, kako bi poboljšali svoje raspoloženje!

Jedan od najprirodnijih i najboljih načina za održavanje kvaliteta kose je hladna voda, i to je poznato od davnina. Topla voda kosu čini suhom, a za razliku od nje hladna voda je idealna za otvaranje pora i sprečavanje ulazaka nečistoće u njih. Zbog pranja kose hladnom vodom, kosa će biti jača, sjajnija i snažnija, zato ju barem ispirite nakon šamponiranja, hladnom vodom.

  Važnost odmora i sna

Foto: Poznyakov/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

DRUGI UPRAVO ČITAJU