Prednosti menstrualne čašice

Menstrualna čašica se sve više spominje kao bolja i zdravija opcija od tampona i higijenskih uložaka. Unatoč pozitivnim točkama, korištenje menstrualne čašice još uvijek se smatra tabu temom i žene koje priznaju da ih koriste se gledaju ili s čuđenjem ili s gnušanjem.

Ukoliko biste htjele isprobati ovaj novi način nošenja s menstruacijom, postoji nekoliko točaka koje biste trebale znati prije nego se upustite u ovu novu pustolovinu.

Jedna od bitnijih informacija je ta da je menstrualna čašica vrlo ekološka i njeno korištenje pogoduje okolišu.

Po nekim istraživanjima, žena iskoristi negdje između 8000 i 17000 tampona tijekom svog života; ne smijemo zaboraviti ni higijenske uloške. Ako zbrojimo sve to, tijekom života bacamo velike količine higijenskih potrepština kojima trebaju godine i godine da bi se razgradile; neke brojke govore o bacanju oko 12 milijardi uložaka i 7 milijuna tampona godišnje.

Prelazak na silikonsku čašicu uvelike smanjuje broj otpada jer se ne baca, već se opere nakon svake upotrebe. Također, ne sadrži nikakve štetne kemikalije. Činjenica da se ne baca već se može iznova upotrijebiti, odrazit će se i na vašem bankovnom računu; potreban je samo prvotni izdatak za samu čašicu.

Postoji nekoliko načina umetanja same čašice; postoje dva načina savijanja čašice te možete koristiti onaj koji vam je najudobniji i koji vam daje najveći osjećaj sigurnosti. Internet je pun raznih animiranih prikaza umetanja čašice koji će vam pomoći dok se ne naviknete.

Najbolje je isprobavati razne načine i razne poze dok ne naletite na ono što vam najviše odgovara. Ali morate se pripremiti i na činjenicu da će doći do vrlo “krvavih” situacija; korištenje čašice znači da ćete ponekad morati zamazati ruke pri vađenju čašice. Prsti će vam biti krvavi, a u najgorem slučaju, čašica vam može pasti na pod ili zahodsku školjku. No ne brinite, samo počistite nered i učite iz grešaka.

Foto: Artem Furman/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

DRUGI UPRAVO ČITAJU