Zamjena za ugljikohidrate

Što trebate prvo napraviti kad ste na dijeti? Odgovor je možda neočekivan, a glasi jesti. Jer ako se osjećate sito, imat ćete energije za cijeli dan, a što je još bitnije, nećete ni osjetiti da ste na dijeti. Stoga su osjećaj sitosti i redovite prehrane tijekom dijete vrlo bitni. Uostalom, ako jedete, vaš metabolizam će se ubrzati što će u konačnici dovesti do lakšeg mršavljenja.

No, isto tako jako je važan izbor namirnica koje će vas učiniti sitima. Očito ste dosad konzumirali one krive s obzirom na to da ste na dijeti. Jedni od najčešćih krivaca viška kilograma i tzv. šlaufića oko trbuha su ugljikohidrati, a posebice kruh, krumpir i tjestenina. No, problem je što su to ujedno i najčešće namirnice pa ih nije lako izbaciti iz prehrane.

Zamjena za ugljikohidrate

No, moguće je zamijeniti ugljikohidrate s namirnicama koje ne debljaju. Iako znamo da je krumpir toliko čest i dolazi u toliko kombinacija da je jednostavno teško zamisliti koji tjedan bez njega, srećom postoji tzv. slatki krumpir, batat. Njega možete pripremati na iste načine kao i obični krumpir, s tim što je on malo tvrđi kada je sirov. No, kod pripreme će se skuhati ili ispeći brže nego krumpir. Osim toga, tu je i karfiol koji možete napraviti kao vrlo ukusan pire.

Što se tiče kruha, postoji puno vrsta pa ako baš ne možete bez njega, svakako jedite onaj od crnog brašna. Bit će najbolje zapravo da sami kod kuće napravite svoj kruh, postoje i recepti za onaj bez brašna. Tako ćete barem biti sigurni da u njemu nema aditiva, ni viška soli.

Što se trećeg “poroka” ugljikohidrata tiče, a radi se o tjestenini, rješenje je u sljedećem. Birajte onu integralnu kada je jedete, ali svakako nastojte da se što rjeđe nađe na vašem jelovniku. Radije se počastite zelenim povrćem ili povrćem općenito ili pak bijelim mesom.Ugljikohidrati s raznim umacima su nam svima jako dragi, no nažalost najveći su neprijatelj naše linije. Stoga ako baš nećete bez, u svoj jelovnik uvrstite ove zdravije verzije koje smo naveli.

  Kako se rješiti napadaja gladi nakon treninga

Foto: siamionau pavel/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

DRUGI UPRAVO ČITAJU