Na što treba paziti u trudnoći

Trudnoća je posebno stanje kroz koje žena prolazi tijekom devet mjeseci kada treba malo više pripaziti na nekoliko detalja. Bez obzira što se radi o normalnoj prirodnoj pojavi, ne znači da bi žena trebala nastaviti sa svim dosadašnjim aktivnostima.

Najveća briga svake žene koja očekuje dijete je hoće li njeno dijete ugledati ovaj svijet zdravo, zato žena u trudnoći treba voditi računa da sve što radi čini za dobrobit svoga zdravlja i zdravlja svog djeteta. Kako se ne bi dogodilo ništa nepredviđeno, slijedi nekoliko informacija o tome na što treba paziti u trudnoći.

Putovanja

Prva 3 do 4 mjeseca trudnoće ako ste se odlučili putovati na duži period od pola sata, tada je rizik za pobačaja znatno veći, a zadnja dva mjeseca trudnica se može suočiti s opasnosti prijevremenog poroda. Za putovanja su najprikladniji peti, šesti i sedmi mjesec trudnoće.

Vožnja automobilom

Vožnja automobilom od pola do 45 minuta nije štetna ako se žena veže pojasom. Treba izbjegavati dugotrajna putovanja. Ako je položaj tijela jako prignut postoji opasnost da će doći do tromboze ili pobačaja.

Žene koje su već prije pobacile ne bi smjele prva 4 mjeseca uopće ulaziti u automobil. Pažnja za volanom! U trudnoći je svega jedna trećina uobičajene sposobnosti da se procjeni udaljenost, tada žena slabije reagira, a noću slabije vidi.

Planinarenje, jedrenje

Ne savjetuje se da žena koja očekuje dijete planinari. U visinama je zrak rjeđi i nema dovoljno kisika koji je potreban za dijete u majčinoj utrobi. Također, postoji opasnost za vrijeme jedrenja. U slučaju nezgode ne može se odmah pružiti pomoć. Stoga se treba odreći ova dva sporta u vrijeme trudnoće.

Klizanje

Klizanje je dopušteno samo ako je trudnica svladala klizanje i ako je sigurna u svoju vožnju, ako je početnik ne.

  Spolni odnos tijekom trudnoće

Sauna

Zbog znojenja tijelo trudnice gubi puno vlage. Čak i žene kojima je već i navika odlazak u saunu, neka se zadržavaju samo na najdonjim klupama u prostoriji saune. Ukoliko osjete da im srce jače lupa nego inače, neka odmah izađu van. Trudnice koje nisu prije nikada išle u saunu, neka je izbjegavaju.

Spavanje

Trudnica treba spavati za vrijeme trudnoće duže od 8 sati. Neophodno je da prostorija u kojoj spava kao i ona u kojoj boravi tijekom cijelog dana bude dobro prozračena kako bi imala dovoljno zraka.

Potrudite se da održite svoje zdravlje i zdravlje bebe na visokom mjestu kako bi nakon devet mjeseci mogli uživati u tome da napokon vidite svog anđela.

Foto: Golden Pixels LLC/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

DRUGI UPRAVO ČITAJU