Rješavanje masnih naslaga

Jeste li dosad imali problema s rješavanjem masnih naslaga? Uz najbolje savjete moguće je ukloniti spomenuti problem. Sagorijevanje masti u prvom se redu bazira na pravilnoj kombinaciji prehrane i treninga. Naime, kako bi se postigli željeni rezultati trenutačni životni stil u ta dva aspekta morat će se promijeniti ili bar poboljšati.

Nakupljanje masnih naslaga započinje u kuhinji. Prehrana je najbitniji i neizostavan dio tog procesa od kojeg sve počinje. Prvi korak je povećanje broja obroka kroz dan uz smanjivanje kalorijskih vrijednosti tih obroka. Poželjno je imati 5-6 obroka dnevno u manjim količinama.

Drugi je korak povećati konzumaciju proteina u tim obrocima jer oni sudjeluju u izgradnji mišića, a konzumacija masti mora se drastično smanjiti. Iako su važni za naš organizam, ugljikohidrate treba pametno konzumirati. Dobre ugljikohidrate poput riže ili integralnih namirnica treba unositi, ali treba smanjiti unos loših, a pogotovo njihov unos u kasnim satima.

Uz ove osnovne korake savjetuje se smanjivanje konzumacije slatkog, a preporučuje se konzumacija voća i povrća u većim količinama u obrocima kako bi povećali energijsku vrijednost. Isto tako, unosite što više vode u organizam tijekom dana i dok trenirate.

Kako bi ovakva prehrana pokazala neke rezultate, važnan dio zauzima trening, preporučuje se intenzivnije treniranje barem 3 puta tjedno. Kod treniranja za sagorijevanje masti bitno je imati dosta aerobnog vježbanja kao što su trčanje, pilates, jogging, vožnja biciklom gdje je potrebno to odraditi minimalno 35-45 minuta odjednom.

Takve vježbe najbrže i najdjelotvornije djeluju na izgaranje masti. Aerobne vježbe treba nadopuniti vježbama snage, na spravama ili sa utezima sa što većim opterećenjem, jer na taj način pvećavamo mišićnu masu i oblikujemo tijelo na željeni način.

Preporučuje se fokusiranje na vježbe za onaj dio tijela na kojem želite ukloniti masne naslage, ali isto tako ne smiju se zanemariti i ostali dijelovi. Jako je bitan je unos vode u organizam tijekom treninga a i poslije te se preporučuje korištenje dodataka prehrani kao što su razni proteinski shakeovi i vitamini i minerali.

Vježbanje, zdrave životne namirnice ili… Bez obzira što odabrali važno je što prije početi sa zdravim načinom života, a koji uključuje sve navedeno jer vježbanje bez pravillne prehrane ne znači puno kao i obrnuto.

Foto: Ersler Dmitry/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

DRUGI UPRAVO ČITAJU