back to top

Žuljevi na stopalima

Koliko god bili oduševljeni s novim cipelama, toliko vas to oduševljenje može brzo i popustiti nakon prvog nošenja istih. Često nove cipele ostavljaju žuljeve na stopalima, posebice ako se radi o cipelama s visokim potpeticama. Kako bi spriječili naticanje stopala i stvaranje žuljeva nakon nošenja novih cipela, donosimo vam par savjeta.

Žuljeve ćete spriječiti odgovarajućom njegom kože stopala, te pravilnim odabirom cipela. Važno je da koža stopala bude elastična i meka, a kako bi pronašli odgovarajuće cipele za vaša stopala izbjegavajte cipele koje se vežu malim remenčićima preko koščatih dijelova stopala, te birajte samo onu obuću koja je napravljena od mekih materijala. Meki materijali obuće će se lakše prilagoditi obliku vaših stopala.

Kada kupite nove cipele, pobrinite se da ih dobro razgazite. Razgaziti cipele možete tako da ih nosite par sati prije nego s njima negdje krenete, a tako ćete odmah primijetiti koji dijelovi cipela vam stvaraju bolove i smetnje.

Ako osjetite bolove na prstima ili petama, za vrijeme nošenja cipela, zaštitite te dijelove stopala tako da na njih namažete tanki sloj vazelina. Kako bi izbjegli stvaranje žuljeva prilikom nošenja nove obuće, savjetuje se da na stopala obujete tanke čarapice, najbolje najlonke, pa tek onda stavite cipele.

Ako imate široko stopalo ili uvijek prilikom nošenja visokih potpetica imate problema boli u stopalima, savjetujemo da te probleme imate na umu prilikom kupnje novih cipela.

Ako su vam cipele tijesne, koliko god vam bile lijepe, savjetuje se da ih ne kupujete kako bi izbjegli probleme nakon nošenja istih. Ako prilikom isprobavanja novih cipela, u stopalima osjetite i najmanju bol, vrlo je vjerojatno da će se ta mala bol na kraju pretvoriti u veliku bol i da će se na tim mjestima stvoriti žuljevi.

  Dijeta s grejpom

Ako stopala nisu dobro zaštićena, mogu nastati žuljevi. Važno je da nosite odgovarajući broj obuće, te da obuću koju nosite ne stežete previše. Ako se prilikom kretanja stopalo i cipela ne kreću ravnomjerno , nastati će trenje zbog kojeg će se stvoriti žulj.

Foto: Alex Studio/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

DRUGI UPRAVO ČITAJU