back to top

Proljetne aktivnosti na otvorenom

S dužim i sunčanijim danima aktivnosti koje biste mogli raditi na otvorenom su brojne. Nemojte ih propustiti nego se dobro organizirajte da što više iskoristite sunčane sate i napunite se vitaminom D.

Znamo da radite i da vam nakon napornog radnog dana ne preostaje puno vremena osim za jelo i odmor. Ali nemojte. Napravite plan ili se dogovorite s nekim tako da imate neku obvezu izaći iz kuće. Nemojte se dogovoriti samo za lijeno sjedenje na kavi, već spojite druženje s nekom korisnom aktivnosti.

Ovo su samo neke od ideja kako što bolje provesti sunčano poslijepodne.

Rekreacija u prirodi

Bilo da se radi o šetnji prirodom, vožnji biciklom ili rolanju, sve će dobro doći. Ovisi o vašim željama, odlučite se za neku od ovih aktivnosti i izađite. Nakon takve aktivnosti osjećat ćete se puno bolje i poletnije.

Izlet

Dogovorite s društvom ili partnerom neki izlet. Ne mora to biti u drugi grad, može jednostavno biti u susjedni park. Sjednite na klupu ili travu, pričajte, šećite i prepustite se ljepotama prirode.

Roštiljanje

Nema veće uživancije od roštiljanja u prirodi. Pritom, pazite da to bude na mjestima gdje je roštiljanje dozvoljeno da ne bi došlo do požara ili kakvih drugih neugodnih posljedica. S posebnim guštom pojest ćete komad mesa koji ste ispekli na roštilju vani.

Šetnja

Ako vam ne ostane previše vremena za dogovore koji podrazumijevaju i po nekoliko sati vremena, jednostavno se prisilite na šetnju po kvartu. Ako vam nije neki izazov samo šetati, zadajte si neki cilj. Prošetajte do trgovine, do prijateljice koja živi u susjednom kvartu. Neka ta vaša šetnja traje nekih 15-ak minuta i bit će vam dovoljno. Ali potrudite se da bude svaki dan.

  Hrana za dobar vid

Vanjske aktivnosti

Rad u vrtu, sređivanje balkona, sve aktivnosti koje možete, obavljajte dok ima sunca i lijepog vremena.

Cijelu zimu vapili smo za lijepim i sunčanim vremenima, naš organizam pati od manjka vitamina D, stoga sada kada su nam došli lijepi dani i kada će biti sve ljepši, iskoristite to. Nema ljepšeg antidepresiva od prirode u kojoj sve buja i cvijeta, miriše, upravo sada je to vrijeme. Nemojte da prođe, a da ga ni ne proživite kako treba.

Foto: Syda Productions/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

DRUGI UPRAVO ČITAJU