Vježbe za svaki dan

Ovo su najbolje vježbe za svaki dan.

Tjelovježba ne mora biti muka. Mnogo je načina na koje možemo povećati količinu tjelesne aktivnosti bez da gubimo vrijeme odlascima u teretanu i novac koji pritom dajemo za članarinu.Važno je da se dobro osjećate i da ste puni pozitivne energije.

Ako sjedite duže vremena, nagnite se na stolici na jednu stranu, održavajući kralježnicu ravnom. Pustite da vam se ruka s te strane opušteno objesi prema podu dok drugu podižete u luku preko glave.

Zadržite taj položaj nekoliko sekunda pa zatim ponovite na drugoj strani. Obratite pozornost na koji vam se način ovakvim istezanjem opušta tijelo. Ova će vam vježba pomoći ako imate problema s ravnotežom dok stojite.

Koristite li se javnim prijevozom, siđite stanicu prije i brzo hodajte do odredišta. Isto tako umjesto korištenja dizala, hodajte stepenicama ili čak potrčite. Na stubištu možete i obaviti jednostavnu vježbu.

Držite se za rukohvat, kako biste lakše zadržali ravnotežu, zakoračite jednom nogom dvije ili tri stube prema gore. Istegnite mišiće gornje noge tako što ćete se lagano, koliko možete, nagnuti naprijed pa natrag. Zamijenite noge pa ponovite još jednom.

Kod kuće si možete pustiti omiljenu glazbu pa pola sata zaplesati. To možete učiniti i dok u kuhinji pripremate hranu. Plešite i dok se krećete. Uživanjem uz glazbu nećete ni osjetiti da zapravo vježbate.

Svaki put kad trebate dohvatiti nešto u ormaru ili nekoj visokoj polici, neka to bude vježba istezanja. Naglasite pokrete pa istegnite što više mišića možete, a posebno one oko struka. Kada nešto podižete s poda i to možete pretvoriti u vježbu tako da savijete koljena, a leđa zadržite uspravnima i ravnima. – (Vježbe za svaki dan)

Trebate li se i sagnuti, to učinite u struku, zadržavajući leđa i dalje ravnima. Svijanje kralježnice može uzrokovati istegnuće mišića. Usisavate li podove, pokrete učinite što dužima kako biste istegnuli ramene mišiće. Pokušajte pola posla odraditi lijevom, a pola desnom rukom. Pokušajte i te pokrete raditi ritmički. – (Vježbe za svaki dan)

Trening snage

Još jedan način na koji ćete si pomoći i kad ste ljutiti jest taj da trčite u mjestu ili skačete. Na taj način aktivirate sve mišiće, i izbacujete bijes iz sebe tjelesnom aktivnošću. Svi ovi načini su zapravo ono što radite svaki dan, samo ubacite ove sitne preinake i ispunili sve svoju dnevnu kvotu tjelovježbe. – (Vježbe za svaki dan)

DRUGI UPRAVO ČITAJU