back to top

Crna kava je zapravo zdrava

Jeste li znali da je crna kava vrlo zdrava? Manje je vas koji ste to znali, ali većina vas je čulo loše stvari o njoj što i nije istina. Osim što nas drži budnima tijekom noći  dok u zadnji čas učimo za ispite ima i puno bitniju ulogu.

Zbog svog sastava crna kava ima povoljan učinak na organizam. Sadrži antioksidanse koji su važni pri smanjenju rizika od nastanka tumora i dijabetesa. Osim toga ubrzava metabolizam. Ako imate potrebu izgubiti koju nakupljenu kilu crna kava će vam u tome pomoći.

Konzumirajte ju natašte bez mlijeka i šećera kako bi razbudili organizam te ubrzali metabolizam. Zatim odradite jutarnju dozu vježbanja nakon koje doručkujte. Neka vam je doručak bogat proteinima kako bi se mišići oporavili nakon vježbanja.

Vrlo važno kod konzumacije crne kave je da ju pijete bez šećera i mlijeka kako bi postigli kvalitetne rezultate. Jer konzumacijom šećera i mlijeka povećavamo broj kalorija što smanjuje rezultate. Također se ne preporuča osobama s visokim krvnim tlakom da konzumiraju u velikim količinama.

Foto: cricava/freeimages.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Artičoka

Vitalnost organizma