Feng shui

Svi mi danas živimo u skladu s energijom jer bez nje ne bi bilo ničeg živućeg na ovoj Planeti. Ona je svugdje oko nas i u nama, a oku nevidljiva. Kinezi su pokretači feng shui-a i mnogi ga danas primjenjuju u svom domu ili na poslu.

Uglavnom energije moraju biti usklađene jer dovoljno je da se negdje prelama, tada naše tijelo reagira i upozorava nas na promjene, samo je dovoljno osluškivati što nam ono govori.

Isto tako odnosi se i na prostor jer nam feng shui nudi da se energija ne zadržava u jednom krugu, da ne stagnira i da ne dolazi do prepreka. U praksi feng shui se najviše prakticira na prostor za stanovanje, poslovni prostor, raspored stvari, dekoraciju i boju, svjetlost i zvuk kao i predmete pojedinih oblika.

Prilikom razmještaja vodi se striktno računa da se u prostor gdje se primjenjuje feng shui vodi briga kako će pozitivna energija ulaziti u isti i pri tome izbjegavamo ulazak negativne energije, vodi se računa da ne dođe do stagnacije postojeće, jednom riječju uvođenjem feng shui-a znači očistiti prostor, izbaciti sve nepotrebno i rasporediti po načelima feng shui-a.

Postoje deset pravila koja bi se trebala primjenjivati, a ta pravila su: manje je više (izbaciti sav namještaj ili predmete koje nisu u funkciji ili su višak), ključne boje (na zidovima imati tople boje koje će nas činiti smirenima, koje su nam ugodne za oko).

Voda u stanu (odnosno male fontanice koje svojim zvukom djeluju umirujuće), prozračivanje prostorija (u svakom tretnutku otvarati prozore i balkonska vrata da nam uđe svježi zrak i kisik), unos biljaka (sve one koje pozitivno zrače, a tu spada i bambus koji je jako pozitivan i odličan je pročistač zraka).

Ogledala za hodnik i urede koji unose više svjetlosti u prostor, sat (pripaziti na položaj sata i najbolje ga je postaviti u kuhinju), stan mora biti čist (neurednim prostorijama zadržavat će se nečisti zrak, pa tako i negativna energija), spavaća soba (glavni ključ, jer ona mora djelovati opuštajuće, a istovremeno tako uređena kao da vas zove na odmor, pripaziti na detalje u sobi, boju i izbaciti sve električne aparate iz nje) i na kraju kuhinja mora biti vedra (bojama i detaljima ukrasite svoju kuhinju).

A sada ćemo nabrojati šest stvari koje nose negativnu energiju u naše prostore, a to su: nikako se prljava roba ne bi smjela naći u kutu sobe, cipele ne bi smjele biti poredane pored vratiju, novine, časopisi ili razni papiri ne bi smjeli biti razbacani po policama i prostoru, držite ih u jednoj ladici ili na jednoj polici posložene.

Napukle zdjele, čaše ili tanjure ili sve predmete što je u polucijelom stanju treba eliminirati iz doma, ako se desi da ste potrošili šećer, rižu, brašno ili bilo koju namirnicu koja se odlaže u plastične ili druge posude, treba odmah nadopuniti, nikako ih držati praznima, krevet za spavanje ili kauč nikako ne bi smjeli biti postavljeni ispod nekih greda, jer se negativna energija direktno vraća u vaš organizam.

Iskusan praktičar po feng shui-u će po našem prostoru točno zaključiti koje su naše tegobe, što u našem životu ne funkcionira, kakav je naš životni stav i kakvog smo raspoloženja. Obratite pažnju na svoj prostor jer ako se u njemu ugodno ne osjećate, znači da nešto ne valja u njemu, a pomnim promatranjem vjerujemo da će vam se ukazati predmet ili nešto slično što vas iritira te nakon te spoznaje riješite se tog predmeta ili više tih negativnih stvari koje vam ne daju da dišete punim plućima.

Foto: Jessmine/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

DRUGI UPRAVO ČITAJU