back to top

Kupanje s mjesečnicom

Napokon ste dočekali početak svog godišnjeg odmora i jedva dočekali doći do plaže. No, nešto vam je uspjelo pokvariti planove, stigla je mjesečnica. E, sad postoji vječna dilema, kupati se ili ne.

Neke žene se bez problema kupaju s tamponom već od prvog dana mjesečnice, dok još uvijek postoji i ona druga krajnost, žene koje ne peru kosu tijekom mjesečnice. Ni jedno ni drugo nije baš najpametnije rješenje. Najbolja opcija je, kao i najčešće u životu, zlatna sredina.

Pročitajte kako najbolje postupiti ako vam se dogodi da prvog dana ljetovanja dobijete mjesečnicu. Nemojte odmah misliti da vam je ljetovanje propalo. Uvijek postoji rješenje.

Kupati se možete, no nekako je najbolje odlučiti se na to kada mjesečnica već pomalo prestaje, primjerice od četvrtog dana ciklusa. Vrlo bitno je odmah nakon što izađete iz mora promijenite mokri kupaći kostim i tampon.

Ako pak imate bolne i obilne mjesečnice, ipak se posavjetujte sa stručnjakom po pitanju kupanja tijekom cijelog ciklusa. Druga stvar na koju biste trebali pripaziti kada ste na plaži, a imate mjesečnicu je sunce. Nemojte se sunčati kao da je nemate, malo se posušite nakon izlaska iz mora i smjestite se u hlad.

Iako vam sunce neće utjecati na duljinu mjesečnice, od topline sunca krvne žile se šire pa bi krvarenje mogli biti malo jače. Isto tako, moglo bi vam biti loše jer ipak gubite krv, tlak vam je niži, a sunce je prejako. Bolje ćete se osjećati u hladu ili u obližnjem kafiću.

Izostanak mjesečnice

Dosta žena tijekom godišnjeg odmora ne dobiju mjesečnicu na termin kada su je trebali dobiti. To nije ništa zabrinjavajuće, štoviše, moglo bi se reći da je uobičajeno. Promjenom svakodnevice, klime, godišnjeg doba, može se promijeniti i ciklus.

  Začini za zdravlje

Zato se nekima ženama i mijenja termin ciklusa kada se mijenjanju godišnja doba, pa im dođe ili dosta ranije ili kasnije. To je sve zapravo prirodno i nemate razloga za brigu u tim slučajevima.

Foto: Mila Supinskaya/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

DRUGI UPRAVO ČITAJU