Organizacija kućanskih poslova

Ponekad se čini kako kućanskim poslovima nikada kraja, a svi znamo da je vrijeme novac. Što se više uštedi u obavljanju kućanskih poslova, to će više vremena biti za drage ljude oko vas. U nastavku vam donosimo nekoliko savjeta, kako možete smanjiti kućanske poslove te ih obaviti u što kraćem vremenskom roku.

Koliko god je prilikom objeda lijepo za stolom imati predjelo, glavno jelo i desert, nekada ipak treba stati s pretjerivanjem. Ovakav obilan ručak svojoj obitelji poslužite jednom tjedno, a kroz tjedan kada imate ionako puno obveza, skratite vrijeme kuhanja, i ponudite im neki brzi, zdravi i ukusan ručak. Svi će biti siti i zadovoljeni, a vama će vrijeme provedeno u kuhinji biti skraćeno.

S manje kuhanja dolazi i manje uprljanog posuđa, što će vam isto skratiti vrijeme koje morate provesti u kuhinji nakon objeda. Jednostavno si olakšajte i poštedite se nepotrebnog gubljenja vremena barem u dane kada radite.

Koliko god imali posla u obavljanju kućanskih poslova važno je da te poslove svedete na minimum. Nije važno da svakoga dana obavljate sve kućanske poslove! Zadajte si prioritete, te poslove odredite po danima. Jednostavno je nemoguće uz posao i obitelj svaki dan glancati cijelu kuću pa je važno da podijelite posao na nekoliko dana.

Osim podijeljenih zadataka po danima, bilo bi dobro da poslove podijelite među ukućanima, kako bi si skratili vrijeme čišćenja. Nema ništa loše u tome da i ostali ukućani budu uključeni u obavljanje poslova, a tako će se svi osjećati korisno i kao dio zajednice.

Kupnju svih potrepština na tjednoj bazi, jednostavno obavljajte preko interneta. Kupnjom preko interneta ćete si skratiti vrijeme odlaska u trgovinu. Jednostavno se nakon napornog dana zavaljajte u naslonjač i naručite sve što vam je potrebno, da vam stigne na kućnu adresu. Kada jednom počnete prakticirati ovaj način kupovine, teško ćete se od njega odviknuti.

  Ideje za uređenje doma

Foto: olly/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

DRUGI UPRAVO ČITAJU