back to top

Promjena vremena

Promjene vremena imaju veliki utjecaj na čovjekovo zdravlje, posebice kada se radi o čestim promjenama vremena, s velikom razlikom u stupnjevima, u kratkom vremenu. Kako bi svoj organizam što bolje pripremili za promjenu vremena, u nastavku vam donosimo nekoliko savjeta.

Koliko promjene vremena utječu na čovjekovo zdravlje, mogu potvrditi mnogi, a nerijetko će se javite osobe koje predosjete da će se dogoditi promjena vremena, i to samo po zdravstvenim tegobama.

Najčešći simptomi koji se javljaju za vrijeme promjene vremena su nagle promjene raspoloženja, bezvoljnost, nesanica, umor, pad koncentracije, razdražljivost, glavobolja, vrtoglavica, bolni mišići, mučnina i reuma.

Ako su vam uhvatile tegobe kao posljedica promjene vremena izbjegavajte veći napor i stresne situacije, kako bi te tegobe smanjili. Barem jedan dio dana odvojite za opuštanje i odmaranje! Što god planirali radite postepeno, te ništa nemojte raditi preko reda i u prevelikim količinama.

Pijte što više biljnih čajeva, te se tuširajte s toplom i hladnom vodom naizmjence, kako bi poboljšali cirkulaciju. Osobe koje imaju problema s niskim tlakom, bi morale paziti na konstantni unos tekućine u organizam, dok osobe s visokim krvnim tlakom moraju pripaziti na bavljenje fizičkom aktivnošću, te na unos količine hrane u organizam. Bilo bi poželjno kada bi izbjegavali konzumaciju kofeina, kao i cigarete, te masne namirnice.

Kako bi ojačali organizam, te kako bi organizam mogao podnijeti razne napore, važno je da se redovito bavite fizičkom aktivnošću. Fizička aktivnost odlično utječe na zdravlje svakog čovjeka.

Ako planirate cijeli dan boraviti van kuće, pripremite se za promijene vremena, te se odjenite slojevito, kako bi se mogli raskomotiti u svakom trenutku, kao i zagrijati kada vam to bude potrebno. Bilo bi poželjno da odjeća bude od prirodnih materijala.

  Kako prestati hrkati

Vodite brigu o snu, te se potrudite spavati onoliko koliko je vašem organizmu potrebno, kako bi normalno funkcionirao. San je prijeko potreban za zdravlje organizma!

Provodite što više vremena na otvorenom i na svježem zraku, a bilo bi dobro i kada bi redovito pratili bioprognozu, koja će vam dati naputke kako i što odjenuti za koji dan.

Foto: Yuri Arcurs/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

DRUGI UPRAVO ČITAJU