back to top

Smoothie s ciklom

Ako želite nešto hranjivo i zdravo, što će vašem organizmu biti prava vitaminska bomba i dignuti razinu vaše energije, onda je pravo rješenje smoothie.

Smoothieji su u zadnje vrijeme postali sve popularniji, a možete ih napraviti doslovno od svega. Jedna ili više vrsta povrća, kombiniranje svega i svačega, sve će se blendanjem pretvoriti u ukusni vitaminski napitak, a k tome još i zdravi.

Još je jedna velika prednost kod smoothieja to što vam je za napraviti potrebno svega nekoliko minuta miksanja.

Smoothie od cikle

Jedan od najzdravijih napitaka je onaj s ciklom. Napraviti ga možete na jednostavan način. Potrebno je samo skuhati i oguliti ciklu, a za vaš smoothie bit će dovoljna i jedna mala cikla.

Kako bi vaš napitak od cikle uistinu bio vrlo ukusan možete mu dodati primjerice, malo mljevenih lanenih sjemenki, žličicu meda, bademovog mlijeka.

Smoothie od cikle i bobičastog voća

Vrlo će ukusan biti smoothie od cikle kojem dodate i malo bobičastog voća, bilo da se radi o kupinama, brusnicama, malinama… Sve će se to savršeno uklopiti u vaš smoothie.

Ako vam se mješavina i ne svidi toliko, idući put možete raditi sa sasvim drugim sastojcima. Upravo je u tome čar smoothieja jer svaki put možete dodati nešto novo dok ne pronađete svoju omiljenu kombinaciju.

Smoothie od cikle i mrkve

Ovaj smoothie svakako preporučujemo, a kada vidite koji sastojci su potrebni za njega bit će vam jasno i zašto.

Osim cikle i mrkve, ogulite i narežite limun i jabuku. Sve to izmiksajte bilo u blenderu ili sokovniku, i eto smoothieja. Ako želite, možete mu dodati i jogurt, no to su već finese o kojima ćete odlučivati sami. Isto tako možete dodati i slatkoga vrhnja, meda, raznih sjemenki…

Smoothie od cikle će vam posebno prijati nakon vježbanja ili napornog dana, osvježit će vas i dati vam potrebnu energiju. Cikla je poznata i kao dobar sastojak za one slabokrvne, a smoothie od cikle je u tom smislu također preporučljiv.

Foto: Suslik1983 1/Shutterstock

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Artičoka

Vitalnost organizma