Zašto je plivanje zdravo

Sezona je plivanja. Ako ste jedni od sretnika koji uživaju na moru, onda užitak spojite s korisnim i plivanjem dovedite svoje tijelo do vrhunske forme. Oni koji nemaju tu sreću da se kupaju u moru, mogu iskoristiti bazene na otvorenom kojih je sve više.

Ono što treba svakako znati je da žene plivanjem potroše dosta manje kalorija nego što je to slučaj kod muškaraca. Razlog te razlike je jer žene imaju manje masnog tkiva pa im treba manje rada rukama i nogama da bi se zadržale na površini dok muškarcima iz istog razloga treba puno više.

Za najbolji rezultat plivanja najbolje je mijenjati stilove. Tako ćete kralježnicu staviti u različite pozicije i najbolje je razgibati. Plivajte prsno pa leđno, kraul, delfin… To će svakako utjecati na sve vaše organe. Plivanje će vas riješiti i od toksina u tijelu, te pokrenuti razvoj vašeg imuniteta.

Hodanje u vodi

Jedna od najboljih prednosti boravka u moru je hodanje po vodi i to u dubini oko kukova. Pomicanje nogama kroz otpor vode će pomoći svakom vašem mišiću te zglobovima. Najbolje će biti da to radite 20 minuta na dan. Hodanje po vodi smanjit će i vaš celulit što će razveseliti mnoge žene koje se s njim bore. Naime, tijelu će trebati više snage da se pokrene kroz vodu pa ćete tako i bolje učvrstiti mišiće nego kod običnog hodanja.

Za koga nije dobro plivanje?

Ako shvatite da nakon plivanja nenormalno puno jedete te pritom ne birate namirnice, onda će biti najbolje da ne plivate puno, odnosno da ostavite plivanje na rekreativnoj razini.

Ako se možete suzdržati i paziti na prehranu nakon što ste bili na plivanju, da ona bude uravnotežena i zdrava, u tom slučaju je plivanje pravi izbor za vas. Tako ćete dobiti čvrsto i razgibano tijelo ,a bolovi u leđima i eventualno ramenima će ostati negdje u prošlosti.

  Vježbe za mršavljenje

Foto: Dudarev Mikhail/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

DRUGI UPRAVO ČITAJU