back to top

Vježbe za gornji i donji dio tijela

Ovo su najbolje vježbe za gornji i donji dio tijela.

Ne znate što i kako biste vježbali da ojačate određeni dio tijela? Što raditi za jači gornji dio tijela? A što za donji? Koje vježbe odabrati takoder ovisi o tome vježbate li u zatvorenom ili otvorenom prostoru. Kako bismo vam pomogli barem donekle odgovoriti na pitanje koje vas muči, navest ćemo nekoliko praktičnih i dobrih vježbi za pojedine dijelove tijela.

Vježbe za gornji dio tijela

Ako želite ojačati gornji dio tijela, što se odnosi na prsa, leđa i ruke, onda su ovo vježbe za vas. Za vježbanje u zatvorenom prostoru, bilo kod kuće ili u nekom od fitness centara, odlučite se za sklekove ili stolni tenis.

Želite li spojiti ugodno s korisnim, onda će vam se možda svidjeti činjenica da jačanju gornjeg dijela tijela pridonosi i usisavanje. Rekreirate li na otvorenom, onda će vaš gornji dio ojačati ako se bavite streličarstvom ili pak vozite kanu ili kajak, što će osobito ojačati mišiće leđa.

Vježbe za donji dio tijela

Donji dio tijela obuhvaća područje nogu, a jake i mišićave noge su san svih žena. Sportovi koji idu u prilog lijepo oblikovanim nogama su košarka, hokej, klizanje, penjanje stepenicama i steper. Ako se odlučite za vježbanje na otvorenom, onda će dobro biti ako se okušate u trčanju, biciklizmu, hodanju, nogometu ili skijanju.

Kombinacija vježbi za cijelo tijelo

Ako vam je pak cilj ojačati cijelo tijelo, bicepse, i noge, leđa i prsa, onda se za vježbanje u zatvorenom odlučite za preskakanje užeta, odbojku, dizanje utega, veslanje, jogu ili aerobik.

Za aktivnosti na otvorenom, koje će sigurno biti češće obzirom da dolaze topliji proljetni dani, za jačanje cijelog tijela možete prakticirati badminton, skijanje, plivanje, penjanje, tenis, nogomet ili vrtlarenje. – (Vježbe za gornji i donji dio tijela)

Vrste vježbanja

Sve spomenute aktivnosti će se pozitivno odraziti na vaše zdravlje i na vašu liniju. U moru nabrojenih, sigurno ćete pronaći neku za sebe, stoga nemate što razmišljati i odugovlačiti, već samo izabrati onu koja vam se sviđa i krenuti u aktivniji način života. – (Vježbe za gornji i donji dio tijela)

Svakako možete i kombinirati aktivnosti, kako vam ne bi bilo premonotono. U svakom slučaju, pri kretanju se nemojte preforsirati kako ne biste dobili upalu mišića, već krenite postepeno, pa svaki tjedan produljite vrijeme aktivnosti. – (Vježbe za gornji i donji dio tijela)

DRUGI UPRAVO ČITAJU