Zabava za obitelj

Nevezano, radi li se o ljetu i vrućinama, a vi još uvijek “uživate” na poslu ili o nekom drugom godišnjem dobu. Pokušajte okupiti obitelj i napravite predah od svakodnevice i obaveza. Posvetite nekoliko sati slobodnog vremena svojoj djeci i suprugu, oni će to znati cijeniti, a vama će druženje napuniti baterije za ostatak radnog tjedna.

Donosimo vam nekoliko ideja uz minimalne troškove.

Društvene igre

Za ovo vam stvarno ne trebaju nikakve posebne pripreme, a sigurno nešto od toga imate doma. Izvadite prašnjavi Monopoly, Čovječe ne ljuti se ili zaigrajte Crnog Petra. Možete i pripremiti grickalice i neka zabava počne. Bilježite bodove, organizirajte turnir s kvalifikacijama, izradite obiteljski “trofej”… Pa da vidimo, rastura li tata još uvijek u šahu, ili će učenik nadmašiti učitelja.

Filmska večer

Danas kina imaju razne popuste i obiteljske pogodnosti, malo se informirajte i odvedite obitelj u kino. Ako vam to djeluje i dalje kao nepotreban trošak, organizirajte filmsku večer u svojoj kući. Razmislite, kada ste zadnji put kao obitelj gledali neki obiteljski dječji film?

Napravite malu anketu, odnosno zalijepite komad papira na vrata od dnevnog boravka dan prije filmske večeri. Neka svaki od ukućana predloži tri filma koja želi pogledati. Film s najviših brojem glasova je pobjednik. Pripremite kokice, udobno se smjestite i neka obiteljsko druženje započne.

Rekreacija

Ne morate djecu voditi u skupe adrenalinske parkove da bi se zabavili. Vozite bicikl, rolate? Preskočite duge pripreme za nedjeljni ručak i provedite jutro u šetnji ili rekreaciji u parku. Možete i jednostavno spakirati sendviče i vodu te se uputiti u obližnji Park prirode ili šumu. Malo hodanja neće nikome škoditi. A uostalom, ne morate forsirati da dođete do “vrha”, bitno je da se krećete, razgovarate i zabavite. Naravno, poslije se cijela obitelj može nagraditi sladoledom. Jer ipak ste ovom rekreacijom izgubili koju kaloriju pa da nadoknadite.

Organizirajte piknik

Danas je na poslu bio kaos, i sada kada ste napokon stigli kući, dočekali su vas gladni ukućani. A vama od same pomisli da bi trebali provesti sat vremena u kuhinji se diže kosa na glavi. Nema veze pa i sendvič je hrana. Pripremite male zalogajčiće, ponesite dekicu i uputite se u obližnji park. Ništa vas ne košta, a zabava je zagarantirana. Još ako u kuhinji nađete nekoliko plastičnih tanjura pa nećete ni suđe morati prati. Jednom kada probate ovakve večere, u potpunosti ćete odustati od dugog pripremanja obiteljskog obroka nakon napornog radnog dana.

Razmislite, koliko stvarno kvalitetnog vremena provodite sa svojom obitelji. Suprug i vi stalno radite kako bi djeci pružili sve najbolje, ipak razmislite, hoće li se vaše dijete za 10-15 godina sjećati one super igračke ili onog dana kada je mama pala na rolama koliko je duga i široka?

Foto: Aletia/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

DRUGI UPRAVO ČITAJU