back to top

Dijeta 10 posto

Kako vrhunac ljetne sezone dolazi, tako sve više žena manijakalno odlučuju otići na dijetu. Neke toliko pretjeraju da misle da je jedino rješenje za suvišne kilograme koje su nakupile – izgladnjivanje. To je najgore i najnezdravije rješenje, a k tome još i najneučinkovitije. Vaše tijelo i dalje će ostati isto, a izgubit će samo vodu, što i nije neko postignuće.

Ako pak želite brzi rezultat koji neće naštetiti vašem organizmu, prionite na dijetu 10 posto. Dakle, radi se o dijeti koja vam jamči da ćete u tri tjedna koliko dijeta traje izgubiti 10 posto svoje težine.

Osim toga, pobornici dijete kažu da kod ove dijete nema onog jo-jo efekta te da će izgubljeni kilogrami zaista ostati izgubljeni.

Dijeta je potpuno individualna pa će tako svatko tko odluči pomoću dijete 10 posto izgubiti suvišne kilograme prvo morati pomnožiti broj svojih kilograma s 25 kalorija kako biste znali koliko dnevno možete unijeti kalorija.

Dijeta se bazira na određenim namirnicama koje možete jesti određenih dana, na primjer prvi dan povrće po izboru, bilo kuhano ili sirovo. Bitno je da povrće ne začinite običnim uljem, već mu dodate tek kap maslinovog ulja.

Drugi dan je mesni dan, treći dan možete jesti ribu ili rižu, a onda slijede mliječni te voćni dan. Imena tih dana sama po sebi govore koje su namirnice kojim danom dozvoljene. Jedan dan neka ostane rezerviran samo za jaja. Tog dana na vašem meniju su jaja koje možete jesti na bilo koji način, pečena ili kuhana.

Drugi tjedan možete početi kombinirati, tipa meso i povrće jedan dan pa rižu i povrće, jaja i mliječne proizvode… Treći tjedan je rezerviran za meni kao prvi tjedan.

I to je sve, četvrti tjedan počnite jesti sve, samo naravno pripazite na unos kalorija kako biste svoju novu liniju održali zavidnom i poboljšanom. No, miješati zdrave namirnice koje ste proteklo vrijeme odvajali je itekako poželjno.

Foto: taramara78/Shutterstock

DRUGI UPRAVO ČITAJU