back to top

Kako se riješiti mitesera na prirodan način

Miteseri su problem s kojim se mnogi bore i zbog toga je dobro znati kako se riješiti mitesera na prirodan i siguran način, bez negativnih posljedica za kožu lica. Što su miteseri? Radi se o posljedici pretjeranog lučenja sebuma lojnih žlijezda u kombinaciji s brojnim prljavštinama kao i bakterijama.

Najviše se nalaze na području čela, brade i nosa, ali se isto tako mogu pojaviti i na drugim dijelovima tijela. Postoje prirodne metode koje će pomoći spriječiti da se miteseri ponovno pojave. Kako se riješiti mitesera na prirodan način?

Problem s miteserima obično imaju osobe osjetljive kože lica, budući da je upravo njima svojstveno pojačano lučenje sebuma, a kako sebum može ostati zarobljen unutar kože, vjerojatno će doći do zatvaranja pora i pojave mitesera.

Dobro je što postoje razne namirnice s kojima će borba protiv mitesera biti lakša i produktivnija. Na popisu namirnica u borbi protiv neugodne pojave na licu svoje je mjesto pronašla i zobena kaša.

Zbog čega je zobena kaša dobra za njegu lica? Upravo se ona smatra idealnom namirnicom za lijepu kožu lica jer pomaže izvući ulja kao i masnoće. Što treba učiniti? Prvo se skuha kaša i dok je topla doda se žlica meda. Nakon što ste umiješali med, smjesa se nanese na čisto lie i ostavi da djeluje 10 minuta. Tretman treba ponavljati barem jednom tjedno ako želite što prije vidjeti rezultate.

Bjelanjak je isto tako koristan kada je u pitanju bolje zdravlje kože. Potrebno je odvojiti bjelanjak od žutanjka, napraviti glatku smjesu od bjelanjka i nakon toga pjenu nanijeti na lice. Bit će dovoljno deset minuta kako bi smjesa djelovala, a potom se treba umiti. Budući da spomenuta maska isušuje kožu, tretman treba raditi samo jednom tjedno.

Želite li se riješiti mitesera na prirodan način pomoći će i maska od krumpira. Potrebno je oguliti krumpir, naribati ga i pomiješati s malo vode. Smjesa bi trebala biti dovoljno gusta da bi se nanijela na lice. Kada je prošlo deset minuta možete se umiti u toploj vodi.

Krastavci su još jedna namirnica koja može pomoći u borbi protiv mitesera. Potrebno je oguliti jedan ili dva krastavca, staviti u blender i nakon što ste dobili gustu smjesu, nanijeti na lice. Nakon deset minuta isperite lice toplom vodom.

Aloe vera se već duže vrijeme koristi za razne tretmane pa se tako pokazala korisnom i kod borbe protiv mitesera. Prilikom nanošenja gela treba paziti samo da ne uđe oči. Jasno je kako postoje brojne prirodne metode kada je u pitanju borba protiv mitesera.

Foto: Olga Ekaterincheva/Shutterstock

DRUGI UPRAVO ČITAJU